Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek'in öne çıkan projelerinden biri olan Engelsiz Gastronomi Merkezi, Türkiye'nin en popüler televizyon kanallarından CNN Türk ekranlarına taşındı. 39 coğrafi işaret tescilli ürünü bulunan ve gastronomi alanında da önemli bir lokasyon haline gelen Afyonkarahisar, 160 kişiye eğitim veren Engelsiz Gastronomi Merkezi ile dikkat çekmeye devam ediyor.

AFYON’DA BİR İLK

CNN Türk muhabiri Meltem Naz, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek ile projelerini konuştu.

Göreve ilk geldiğinde yaptığı icraatın makam aracı uygulamasını kaldırmak olduğuna değinen CNN Türk muhabiri Meltem Naz'a, ‘’Geride bırakmaya hazırlandığı görev süresinde de mali disiplini başarmış belediyeyi tasarruf eden bir mali bütçe ile bu noktaya getirmiş durumda. Tabi sadece mali disiplin değil çok önemli projeler de var. Afyon zaten turizmin göz bebeği bir il ama gastronomi içinde artık dünyada önemli bir merkez olmaya aday. Afyon'da bir ilk var. Bu da, engellere özel gastronomi eğitimi veriliyor olması’’ dedi.

AFYON ÖNEMLİ BİR ŞEHİR

Başkan Kızıltoprak, "Vekilimiz kefilimizdir" Başkan Kızıltoprak, "Vekilimiz kefilimizdir"

Meltem Naz, Zeybek'e göreve gelir gelmez yaptığı icraatın makam aracı uygulamasını kaldırmak olduğuna değinerek, tasarruf tedbirlerini sordu. Başkan Zeybek, görev süresinde mali disiplini sağladıklarını ve önemli projeler gerçekleştirdiklerini belirtti. Afyonkarahisar'ın zaten turizm açısından önemli bir şehir olduğunu vurgulayan Zeybek, gastronomi alanında da dünyada önemli bir merkez olabileceğini söyledi. Özellikle Engelsiz Gastronomi ve Terapi Merkezi ile engelli vatandaşları sosyal hayata katmak istediklerini ifade etti.

ENGELLİ VATANDAŞLAR İSTİHDAM EDİLİYOR

Engelsiz Gastronomi Merkezi'nde şimdiye kadar 5 engelli vatandaşın iş sahibi olduğunu belirten Zeybek, bireylerin yüzündeki mutluluğu görmenin doğru bir karar verildiğini gösterdiğini söyledi. Ayrıca, Afyonkarahisar'ın termal turizm başkenti olduğunu ve tarihi yapıları restore ederek halkın kullanımına sunduklarını da ifade etti.

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek'in gerçekleştirdiği projeler ve vizyonu, Türkiye'nin dikkat çeken belediye başkanları arasında yer almaya devam ediyor. N\S

Editör: Nurbanu Soy