Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde bütçe görüşmeleri devam ederken bazı milletvekillerinin kendi illerindeki lezzetleri TBMM'ye ikram etmesi tartışmalara neden oldu. 

Köksal Önce “Bankamatik Memuru” Dedi, Sonra Trole Çevirdi Köksal Önce “Bankamatik Memuru” Dedi, Sonra Trole Çevirdi

Afyonkarahisar'ın lezzetlerinin TBMM'de AK Parti Milletvekillerinin ikramı şeklinde verilmesine tepki gösteren İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Afyonkarahisar Milletvekili Av. Hakan Şeref Olgun, bu durumun partiler olarak değil, ilimiz temsili olarak yapılması gerektiğini savundu. 

MİLLETE YAPILMASI GEREKEN VEKİLLERE YAPILMASIN

Bu durumun TBMM Başkanlığı tarafından onay görmemesi üzerine olayı araştırdığını söyleyen Milletvekili Olgun "Çok vahim bir durum ile karşılaştım. Ne TBMM makamına ne de AK Parti grubuna yakışmayan bir durumun arkasında Afyonkarahisar Belediyesi çıktı. Meğer Milletvekillerine ikram edilen bu masraflı yük, milletvekilleri tarafından değil, Afyonkarahisar Belediyesi tarafından karşılanmış. Yani millet adına görev yapan milletvekilletimize yapılan bu ikram, doğrudan milletimizin cebinden alınıp yapılmış. Ben isterim ki ; millete doğrudan doğruya yapılması gereken hizmetler, vekillere yapılmasın" ifadelerini kullandı. 

Kaynak: NURBANU SOY