BEGYO Hisseleri Neden Düşüyor ve Satılamıyor?

BEGYO Hisseleri Neden Satılamıyor?

Taban fiyat, bir hissenin bir seansta en fazla düşebileceği fiyattır. Taban fiyatta olan bir hissede, satıcılar çok fazla, alıcılar ise çok azdır. Bu nedenle, taban fiyatta olan bir hisseyi satabilmek için, ya tabanda bekleyen satış emirlerinin tamamının alınması ya da satış emirlerinin iptal edilmesi gerekir. Aksi takdirde, yeni verilen satış emirleri, tabanda bekleyen satış emirlerinin arkasına sıraya girer ve gerçekleşmez. BEGYO hisselerinde, tabanda bekleyen satış emirlerinin sayısı 80 milyon lot civarındadır. Bu da, hissenin satılamamasının nedenidir.

81 ildeki sürücülere duyuruldu! Bugünden itibaren tamamen ücretsiz olacak 81 ildeki sürücülere duyuruldu! Bugünden itibaren tamamen ücretsiz olacak

BEGYO Hisseleri Neden Düşüyor?

BEGYO hisseleri değer kaybetti. Hissenin düşmesinin arkasında, herhangi bir olumsuz haber akışı veya Borsa İstanbul tarafından alınan bir tedbir kararı bulunmuyor. Bu durumda, hissenin düşmesinin sebebi, kâr satışı yapmak isteyen kurum ve yatırımcılar olabilir.

BEGYO hisseleri, Batı Ege Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.'nin halka arz edilen hisseleridir. Şirket, gayrimenkul yatırım ortaklığı statüsünde faaliyet göstermektedir. Şirketin portföyünde, İzmir, Manisa, Aydın ve Muğla illerinde bulunan gayrimenkuller yer almaktadır. Şirketin 2023 yılı 9 aylık net dönem kârı 8,6 milyon TL olarak açıklanmıştır. Şirketin özsermayesi ise 2023 yılı sonu itibariyle 85,7 milyon TL’dir. Şirketin piyasa değeri ise 15 Aralık günü kapanış itibariyle 74,8 milyon TL’dir.

Editör: Haber Merkezi