İhsaniye Belediyesi Frig Vadileri Çaltepe Sosyal Tesislerinde olduğu ifade edilen bayrağın görüntüdeki hali "Yuh artık dedirtti" Bayrağımızın bu halde dalgalanmasına göz yumanlara karşı kamuoyunda yetkililerin harekete geçmesi yönünde beklenti oluştuğu kaydedildi.

Afyonkarahisar'ın İhsaniye ilçesinde bulunan Frig Vadileri Çaltepe Sosyal Tesisleri'nde yıpranmış bir Türk Bayrağı'nın dalgalanması, görenlerin tepkisini çekti. Sosyal medyada yayılan görüntüler, halk arasında büyük bir hayal kırıklığı ve öfkeye yol açtı.

Bölge halkı ve ziyaretçiler, Türk Bayrağı'nın yıpranmış ve kötü durumunun, milli duyguları ve değerleri açısından kabul edilemez olduğunu belirttiler. Gözlerin önünde, onuru ve bağımsızlığın simgesi olarak kabul edilen bayrağın bu şekildeki kullanımına kimse kayıtsız kalmadı. Toplum tarafından, olayın farkında olan yetkililerin derhal müdahale etmesi ve Türk Bayrağı'nın layıkıyla muhafaza edilmesi hususundaki beklentiler giderek arttı.

Olayın sosyal medyada gündem oluşturmasının ardından ilgili yetkililerin duruma nasıl bir yaklaşım sergileyeceği merak konusu oldu. Özellikle milli manevi değerlere verilen önem düşünüldüğünde, bayrağın bu duruma düşmesine izin verilmemesi gerektiğine dair kamuoyunda güçlü bir kanaat oluştu.

Havaların ısınması sebze ve meyve fiyatlarına olumlu yansıdı Havaların ısınması sebze ve meyve fiyatlarına olumlu yansıdı

Bu hadise, milli sembollerin korunması ve onlara gereken önemin gösterilmesi konusunda daha fazla bilinçlenme ihtiyacını da gözler önüne sermektedir. Yıpranmış bayrağın bir an önce yenisiyle değiştirilerek, saygıdeğer bir şekilde göndere çekilmesi beklenmektedir. İhsaniye Belediyesi ve diğer ilgili kurumların konu hakkında etkili önlemler alması ve benzer durumların yaşanmaması için gerekli adımların atılması umut ediliyor.  F/Ö

Editör: Fadime Özkaran