Nisan 2019 - Kasım 2023 tarihleri arasında Afyonkarahisar Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü tarafından 78 Park yapıldığını ifade eden Manap, bin 265 adet Bayraktepe Mezarlığına yeni mezar yapıldığını hatırlattı. 5 milyon 211 bin 734 metrekare yeşil alanı Afyonkarahisar’a kazandırdıklarını belirten Manap, 550 bin 165 metrekare otomatik sulama sisteminin yanı sıra 2 milyon adet mevsimlik çiçeğin toprakla buluştuğunu söyledi.

Fahiş fiyat artışı ve stokçuluk yapanlara 61 milyon lira ceza Fahiş fiyat artışı ve stokçuluk yapanlara 61 milyon lira ceza

250 BİN GÜL DİKİLDİ

Afyonkarahisar’ın cadde ve sokaklarına 250 bin adet gül dikimi gerçekleştiğini vurgulayan Manap sözlerine şöyle devam etti: “120 adet açık alan spor aleti, 180 adet çocuk oyun grubu, 36 bin 500 metrekare kauçuk 20 adet halı saha, 5 adet çim saha, 20 adet basketbol sahası, 25 adet yürüyüş yolu, 15 adet konaklamalı gençlik kampı yapılmaktadır. Ayrıca 344 adet hobi bahçesi, 98 adet Cep Park, 8 adet bekçi kulübesi, 11 adet WC, mescid, 22 adet su deposu Bayraktepe Mezarlık istinat duvarı ile çevrilen alana 4 bin 119 adet yeni mezarlık yapılması planlanmaktadır” dedi.

MEVSİME UYGUN ÇİÇEK

Peyzaj alanların modern bir görünüme kavuştuğuna dikkat çeken Manap, “Şehrimiz ise mevsimine uygun rengârenk çiçek ve bitkilerle süsleniyor. Göze hitap eden, ruhu dinlendiren bu çalışmalarla birlikte şehrimize toplamda 2 milyon adet çiçek toprakla buluşturuldu. Bu güne kadar gerçekleştirdiği yeşil alan ve park çalışmalarıyla örnek olmaya devam eden Afyonkarahisar Belediyemiz her geçen yıl hizmet çıtasını yükselterek, kentteki parkları, orta refüjleri adeta çiçek bahçesine çevirdi. Aralarında M. Sami Hancıoğlu Masal Parkı, Veysel Eroğlu Parkı, Akarçay, Karayolları Parkı, Şehit Ömer Halis Demir Parkı, orta refüjler ve muhtelif kavşaklara çiçek dikildi” ifadelerini kullandı.

PARKLAR ÇİÇEK BAHÇESİ GİBİ

Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in Afyonkarahisar’ı yeşil alan konusunda örnek bir kent yapmayı hedeflediğini söyleyen Manap, “Belediye Başkanımızın destekleri ile parklarımızı adeta çiçek bahçesine çevirdik. Amacımız vatandaşlarımızın aileleriyle parklarda hoşça vakit geçirmesini sağlamaktır. Bu çalışmada emeği geçen tüm ekip arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.

İLERİ BOYUTA TAŞIYORUZ

Şehrin dört bir yanını rengarenk çiçeklerle donattıklarını söyleyen Manap, Belediye olarak son dönemde cadde ve bulvarlardaki orta refüjler başta olmak üzere rekreasyon alanlarında az su isteyen bitki ve çiçeklerin ekimine ağırlık verdiklerine dikkat çekti. Yeşil alanlarda damlama sulama yöntemiyle önemli ölçüde sudan tasarruf sağlandığını vurgulayan Manap, “Şimdi de kuru peyzaj uygulamasıyla tasarruf oranını daha da ileri bir boyuta taşıyoruz. Bu sayede bir yandan su tasarrufu sağlanırken bir yandan sürücü güvenliğinin sağlanması hedefliyoruz” diye konuştu.

MUHTEŞEM BİR GÖRÜNÜM KAZANDI

Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in talimatlarıyla Cumhuriyetin 100. yılı dolayısıyla Jandarma Kavşağının yeniden düzenlediğini hatırlatan Manap, “Muhteşem bir görünüme kavuşan kavşakta şanlı bayrağımızın simgesi ay yıldız ve 8 köşeli Selçuklu Yıldızı'nın 8 erdemini anlatan figür yer alıyor. Jandarma Kavşağına işlenen Selçuklu kültür ve sanatının temel figürlerinden biri olan sekiz köşeli yıldızın Ortadoğu’da bulunan eski medeniyetlerde ve İslam dünyasında yaygın olarak kullanıldığı sayı biliminde 8’in cenneti anlatan bir sembol olduğu bilinirken, kavşağın sekiz farklı köşesinde merhamet, şefkat, sabır, sır tutma, cömertlik, sadakat, şükretmek ve doğruluk simgeleri yer alıyor” dedi.

BİRÇOK ÜRÜN ATÖLYELERDE YAPILIYOR

Kamelyalar, banklar, piknik masaları, saksılara kadar birçok ürünün Afyonkarahisar Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğüne bağlı ahşap ve metal atölyelerde yapıldığını vurgulayan Manap, “Masal Dünyası Parkı'na yerleştirilen masal ve çizgi film kahramanlarının objeleri de yine bu atölyelerde yapıldı. Tasarlanarak üretilen malzemeler, şehrimizdeki park ve yeşil alanları ile ihtiyaç duyulan noktalara yerleştirildi. Üretimin ilk aşamasından montajına kadar geçen süreç, Park Bahçeler Müdürlüğüne bağlı ekiplerimiz tarafından titizlikle yürütülüyor. Bu sayede hem bütçeden tasarruf sağlanıyor hem de usta ellerden özenle çıkan ürünler vatandaşlarımızın kullanımına sunuluyor” diye konuştu. 

CAZİBE MERKEZİ HALİNE GELECEK

“Bedesten Meydanı Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından yapılacak” diyen Manap, “Peyzaj alanları, oturma bankları, havuz düzenlemeleri, fotoğraf çekinme alanları ile adeta bir cazibe merkezi haline gelecek. Bedesten Meydanı, şehrimizin tarihi dokusunu yansıtan, aynı zamanda birçok hatırayı da içinde barındıran, toplumsal buluşma noktası olarak şehrimizin simgesi haline gelmiştir. Düzenleme projesiyle meydanın daha işlevsel, estetik ve çevre dostu bir şekilde geliştirilmesini amaçlıyoruz. Şehrimizin kültürel mirasına saygı göstererek, modern ihtiyaçları da göz önünde bulundurarak bir denge oluşturmayı hedefliyoruz” dedi.

TÜRKİYE'NİN GÖZBEBEĞİ OLACAK

Manap, 500 bin metrekare alan üzerine Türkiye'nin nadir kros ve kondisyon merkezi haline gelecek Saraydüzü Kamp Merkezinin Belediye Başkanı Mehmet Zeybek tarafından Afyonkarahisar’a kazandırıldığını belirterek, “Gözlem kulesi, kır kahvesi, çocuk oyun alanları, yöresel ürünler satış yeri, otopark, spor salonu, futbol ve basketbol sahaları, yürüyüş yolları, 30 bungalov ev, kamelya, ibadethane, kır lokantaları ve kır kahvesi gibi üniteler Park Bahçeler Müdürlüğüne bağlı atölyelerimizde hazırlanarak yapıldı” diye konuştu.

PAŞA CAMİİ KAVŞAĞINA YAKIŞACAK

Afyonkarahisar Cirit Kayalığı Millet Bahçesi'nin ardından ikinci millet bahçesi olacak Garnizon Millet Bahçesi'nde çalışmaların aralıksız devam ettiğini söyleyen Manap, “Toplam alanı 80 bin metrekare olacak Millet Bahçesi'nde 6 bin 500 metrekare yürüyüş yolu, 52 bin metrekare yeşil alan, 30 bin adet çalı grubu, bin 500 adet ağaç, 2 adet çocuk oyun alanı, meydan ve sosyal tesis yer alacak” dedi. Afyonkarahisar’da bulunan kavşak çalışmalarının devam ettiğini ifade eden Manap, Paşa Camii Kavşağı, Efeler Kavşağı ve Şehitler Kavşağı’nın adının adına yakışır bir şekilde olacağını söyledi. Manap, Rahle üzerinde Allah yazısı motifi ve kuşların getirdiği harflerin taşıdığı bir yapıyı Paşa Camii Kavşağına yapacaklarını vurguladı. HABER: GÖKHAN KOCAASLAN

Editör: Nurbanu Soy