Karaman'ın Ermenek ilçesinde, acılı bir annenin yürek burkan sözleri Türkiye'nin hafızasına kazındı. Maden faciasında kaybettiği oğlu için "Benim oğlum yüzme bilmez ki" diyerek tüm ülkenin yüreğini sızlatan anne Ayşe Gökçe, 82 yaşında hayata veda etti.

Şehit eşini askeri kamuflajla uğurladı! Şehit eşini askeri kamuflajla uğurladı!

acılı anne

Ermenek'te yaşanan maden faciası, 28 Ekim 2014 tarihinde meydana geldi. Bir maden ocağında su baskını sonucu 18 işçi yaşamını yitirdi. Ayşe Gökçe'nin oğlu Tezcan Gökçe de bu faciada hayatını kaybedenler arasındaydı.

ermenek

Arama kurtarma çalışmaları sürerken, Ayşe Gökçe'nin feryadı, acıyı ve umudu simgeleyen bir cümle haline geldi. Bugün evinde fenalaşarak aramızdan ayrılan Ayşe Gökçe, oğlunun ve eşinin ardından hüzünlü bir vedayla sonsuzluğa uğurlandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Özel'in ziyareti iktidar ve ana muhalefet arasında olumlu bir gelişmedir Cumhurbaşkanı Erdoğan: Özel'in ziyareti iktidar ve ana muhalefet arasında olumlu bir gelişmedir

Başkan Şahin teşekkür etti! Başkan Şahin teşekkür etti!

ermenek

Kurtarma çalışmaları esnasında tüm Türkiye'yi gözyaşına boğan Ayşe Gökçe'nin eşi Recep Gökçe de oğlunun cenazesine yırtık lastik ayakkabılarla katılarak hafızalarda yer edindi. Recep Gökçe, üç yıl önce Covid-19 salgınında hayatını kaybetmişti.

Afyonkarahisar Belediyesinden şehitlere saygı örneği   Afyonkarahisar Belediyesinden şehitlere saygı örneği  

ermenek

Kaynak: TUĞBA ÖZKAN