Cumhur İttifakına yakışmadı! Cumhur İttifakına yakışmadı!

Afyonkarahisar'da 15 yaşındaki lise öğrencisi, kendisini sınıfta yok yazdığı iddiasıyla öğretmenini bıçaklayarak ağır yaralamıştı ve aynı günde bir haber de Amasya'dan geldi. Plevne Ortaokulu öğrencisi 13 yaşındaki Çetin Çelebi, okul bahçesinde bir anda fenalaşarak yere yığıldı. Kalbi duran talihsiz çocuk için zamanla yarış başladı. Bu sırada nöbetçi öğretmen Anıl Şenol Torbacı durumu anladı. Hemen ilk yardım eğitimi bulunan meslektaşını çağırdı. İki öğretmenin 3 dakikalık mücadelesi Çetin Çelebi'yi hayata bağladı.

öğrenciyi kurtaran öğretmen

ÖĞRETMENE BÖYLE Mİ DAVRANILIR

Bu olaylar ülkenin iki farklı yüzünü ortaya çıkardı. Biryanda öğrenci öğretmeninin kurtarırken diğer yandan öğretmen öğrencisini kurtardı. İki olayın öznesinde de öğretmenler var. Geçtiğimiz günlerde ise bir veli çocuğunun hamile öğretmenini darp edip hastanelik etmişti. Yaşanan bu olaylar vatandaşlar tarafından, “Bu gerginlik bu vahşilik nedir Allah aşkına. Bir toplum öğretmenine böyle mi davranır” şeklinde tepkiye neden oldu.

öğretmeninin bıçaklayan öğrenci

HAKEMLERE OLDUĞU KADAR ÖĞRETMENLERE DE SAHİP ÇIKALIM

Vatandaşlar, MKE Ankaragücü Kulübü Başkanı Faruk Koca'nın Çaykur Rizespor maçında hakem Halil Umut Meler'e yumruklu saldırısının Türkiye'de olduğu kadar dünyada da büyük yankı uyandırdığını belirterek, “Hakemlerimize olduğu kadar öğretmenlerimize de sahip çıkalım. Çocuklarımızı onlara emanet ediyoruz, kırk yıl kölesi olmamız gerekmesinden vazgeçtim.  Bari canlarına kast etmeyelim. Çocuklarımıza öğretmen sevgisini ve ona hürmeti aşılayalım. Öğretmeninin kaybeden bir millet geleceğini kaybeder, her şeyini kaybeder.” ODAK ÖZEL HABER//ERTUĞRUL SEVİM

Kaynak: ODAK HABER MERKEZİ