Açılışta BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 46,65 puan artışla ve yüzde 0,60 oranında değer kazanarak 7.759,49 puana çıktı.

Patatesin son hasadı yapılıyor! Patatesin son hasadı yapılıyor!

Bankacılık endeksi yüzde 0,60, holding endeksi ise yüzde 0,90 oranında bir artış gösterdi. Sektör endeksleri arasında turizm yüzde 4,94'lük kazançla öne çıkarken, orman kağıt basım ise yüzde 0,58 oranında geriledi.

Dün, Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi dalgalı bir seyir izleyerek günü yüzde 0,08 oranında bir değer kazancıyla 7.712,85 puandan tamamladı.

Analistler, küresel pay piyasalarında, ABD Merkez Bankası (Fed)'nın yarın açıklayacağı para politikası kararları öncesinde karışık bir seyrin yaşandığını belirtiyor. Japonya Merkez Bankası'nın (BoJ) bugünkü toplantısının ise piyasalardaki oynaklığı artırdığı ifade ediliyor.

Para piyasalarında Fed'in politika faizini sabit bırakacağına kesin gözüyle bakılıyor. Analistler, Fed'in politika metni ve Fed Başkanı Jerome Powell'ın yapacağı açıklamalardan çıkacak sinyallerin varlık fiyatları üzerinde etkili olacağını öngörüyor.

Bu arada BoJ, bugünkü kararında politika faizini yüzde eksi 0,1 oranında sabit bırakma kararı aldı. Banka, artı-eksi yüzde 0,5 bulunan getiri eğrisi hedefini ise politika metninden çıkarırken, bundan sonra yüzde 1 seviyesini referans noktası olarak alacağını duyurdu.

Analistler, bugün iç piyasalarda dış ticaret dengesi, dış piyasalarda Avro Bölgesi'nde büyüme ve enflasyon, ABD'de konut fiyat endeksi ve tüketici güven endeksi verileri ile İsrail-Filistin çatışmasına dair haber akışının takip edileceğini ifade ediyor. Teknik açıdan BIST 100 endeksinde 7.830 ve 8.000 seviyelerinin direnç, 7.600 ve 7.400 puanın ise destek konumunda olduğu belirtiliyor. \\T.Ö

Editör: Tuğba Özkan