Endeks, geçen günkü kapanışına kıyasla 86,85 puanlık bir artış göstererek yüzde 1,13 değer kazanmış oldu. Buna ek olarak, bankacılık endeksi yüzde 1,50, holding endeksi ise yüzde 0,73 oranında artış kaydetti. Metal eşya makina sektörü yüzde 1,74 ile en çok kazanç sağlarken, yüzde 2,89 gerileyen spor sektörü en çok değer kaybeden sektör oldu.

Emekli maaşlarında iki rakam açığa çıktı! Emeklileri şaha kaldıracak kritik bilgi Emekli maaşlarında iki rakam açığa çıktı! Emeklileri şaha kaldıracak kritik bilgi

Öte yandan, geçmiş haftanın son işlem gününde alıcılı bir seyir izleyen BIST 100 endeksi, gün içerisinde yüzde 0,55 oranında değer kazanarak 7.705,99 puan ile kapandı.

Analistler, global piyasaların, Amerika Birleşik Devletleri Merkez Bankası'nın (Fed) şahin politikalarının sona ermiş olabileceği beklentisiyle haftaya pozitif bir seyirle başladığını belirttiler. Ayrıca, yatırımcıların bu hafta Fed Başkanı Jerome Powell ve diğer Fed yetkililerinin açıklamalarına odaklandığı belirtildi.

HAZİRAN AYINDA FAİZ İNDİRİMİNE GİDEBİLİR

Analistlere göre, para piyasalarında gelecek üç toplantıda da faiz artışı ihtimallerinin düşmesi, Fed'in gelecek yıl Haziran ayında faiz indirimine gidebileceği yönünde görüşlerin öne çıktığını ifade edildi.

Bunun yanı sıra, geçtiğimiz Cuma günü Türkiye'nin 5 yıllık kredi risk primi (CDS) 367,52 baz puan seviyesine indirerek son iki yılın en düşük seviyesini gördü. Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings ise Türkiye ekonomisine ilişkin orta vadeli potansiyel büyüme tahminini yüzde 3,9'dan 4,1'e yükseltti.

Analistler, bugün Türkiye'deki reel efektif döviz kuru ve Almanya'daki fabrika siparişleri, hizmet sektörü ve bileşik Satınlama Yöneticileri Endeksi (PMI) ile Avro Bölgesi'nde hizmet sektörü ve bileşik PMI verilerinin yanı sıra İsrail-Filistin çatışmalarıyla ilgili haber akışının takip edileceğini belirtti.

Ayrıca, analistler BIST 100 endeksinde 7.800 ve 7.880 seviyelerinin direnç, 7.700 ve 7.600 puanın ise destek konumunda olduğunu bildirdi.

Editör: Tuğba Özkan