Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, Engin Polat, Dilan Polat ve diğer şüpheliler hakkında "Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi, Vergi Usul Kanunu'na Muhalefet ve Futbol ile Diğer Spor Müsabakalarında Bahis ve Şans Oyunları Düzenlenmesi Kanuna Muhalefet" suçlamalarından dolayı başlatılan soruşturma devam etmekte.

Operasyon kapsamında toplamda 24 şüpheli gözaltına alındı; 18'i emniyette gerçekleştirilen işlemlerinin ardından Anadolu Adalet Sarayı'na sevk edildi. Şüphelilerin ifadelerini Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu'nda görev yapan 3 Cumhuriyet Savcısı aldı.

Dilan Polat ve Engin Polat'ın savcılık ifadeleri de alındı. Engin Polat, ifadesinde MASAK raporundaki aleyhine olan iddiaları reddetti. Kendisinin örgütlü olarak sahte belge ve faturalara dayandırılan vergi kaçırma ve aklama suçlarını işlemediğini açıkladı. Dilan Polat ise, herhangi bir suç örgütüne üye olmadığını ve vergi kaçakçılığına konu olan sahte faturalarla gelir aklamadığını iddia etti.

Dünyaya gelen üç aslan yavrusuna isim önerileri! Dünyaya gelen üç aslan yavrusuna isim önerileri!

Hakimlik, Dilan Polat, Engin Polat ve diğer şüphelilerin ifadeleri sonucunda 12 kişinin tutuklanmasına, 6 kişinin ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına karar verdi. Tutuklananlar cezaevine gönderildi.

Operasyon, 1 Kasım tarihinde, İstanbul merkezli olmak üzere 6 ilde düzenlendi. Operasyon kapsamında Polat çifti de dahil olmak üzere 17 şüpheli gözaltına alındı.

Mali Suçları Araştırma Kurulu'nun (MASAK) hazırladığı raporda, tasfiye halinde olan 3 firmadan aile bireylerinin şirketlerine sahte faturalarla 200 milyon TL para transferi yapıldığı belirtildi. Paranın aynı zamanda aile bireylerine ait diğer şirketlere transfer edildiği ve son olarak Engin Polat'ın sahibi olduğu Milda Gayrimenkul firmasında toplandığı tespit edildi

Soruşturma kapsamında çalışmalarını sürdüren ekipler, Dilan ve Engin Polat'a ait bir medikal şirketin Ankara'da başka bir firmaya isim hakkını verdiği, bu firmanın hesabındaki 1 milyon 800 bin TL'nin de kişisel hesaplara aktarılmaya çalışıldığını tespit etti. Bu durum üzerine paranın üzerine bloke kondu ve 4 şüpheli gözaltına alındı, soruşturma daha da genişletildi ve 3 zanlı daha yakalandı. AA

Editör: Cemile Kaytan