Cumhuriyet Halk Partisi Erkmen Belediye Başkan adayı Şükrü Pancar, Wyndam Termal Otel’de düzenlenen iftar programında basın mensuplarıyla bir araya geldi. Programa, CHP Afyonkarahisar İl Başkanı Faruk Duha Erhan, Merkez İlçe Başkanı Büşra Dişçioğlu ve Erkmen Belediye Meclis Üyesi adayları katıldı.

Boş Hamaset Yapmaktan Öteye Geçmek Gerek! (4)

 ‘’ERKMEN’DE BİRDEN FAZLA SORUN TESPİT ETTİK’’

Programda yaptığı konuşmada imar düzenlemelerinin çok farklı yapıldığına değinen Pancar, ‘’Yapılması gereken yeşil alanlar yapılmamış. Atıl bırakılan bir sürü yer var, altyapı sorunları var. Bunun gibi pek çok birden fazla sorunun olduğunu tespit ettik. Bu doğrultu da biz burayı nasıl daha yeşil bir hale getirebiliriz diye düşündük. Oluşturduğumuz ekibimizi de bu doğrultuda seçtik’’

‘’BOŞ HAMASET YAPMAKTAN ÖTEYE GEÇMEK GEREKİYOR’’

Şuan için Türkiye genelinde yaklaşık bin 400 tane belediye olduğunu söyleyen Pancar, ‘’bir bu kadar da belediye başkan adayı var. Her belediye başkan adayının neredeyse 50-100 tane projesi olduğunu düşünürsek, havada uçuşan on binlerce proje var şuan. Çoğunun yapılabilmesi zaten ihtimal dahilinde bile değil. Günlüğü geçirilmek için daha çok projeler üretilmiş. Biz bunlardan uzaklaşalım daha çok yapılabilirliği olan, verdiğimiz sözün altında kalmayacağımız projeler yapmak istedik. Ayakları yere basan projeler olsun istedi. Belki bu yüzden pek çok şeye karşılık veremedik ama olması gerekenin bu olduğuna inandığımız için aday olduk. Yoksa artık boş hamaset yapmaktan öteye geçmek gerekiyor diye düşünüyorum. Burada günü geçirmek için boş vaatler verilir ve hatta verilen pek çok vaadi kimse hatırlamayacak. Toplum olarak bunun artık önüne geçmemiz gerekiyor’’ dedi.

Bir belde de başlayarak bu durumun önünü açmak istediğini söyleyen Pancar, projelerini de yapılabilmesi mümkün projeler olarak belirlediklerini kaydetti.

Boş Hamaset Yapmaktan Öteye Geçmek Gerek! (3)

‘’BELEDİYENİN İMAR PLANINDA VAR AMA KARAYOLLARINDA YOK’’

Projelerinden de bahseden Pancar, öncelikli olarak beldenin en büyük sıkıntısının altyapı sorunu olduğuna dikkat çekti. Yeni açılan bölgenin imara açıldığında binlerce insanın yaşayabileceği bir şekilde tasarlandığını ancak altyapının yapılmadığını söyledi.

Altyapının hazırlanırken sadece tek bir dairenin altyapısını karşılayacak şekilde yapıldığını söyleyen Pancar, ‘’öncelikli olarak çözülmesi gereken bu altyapı sorunudur. Bununla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Triovista’nın olduğu bölgede bir kavşak çalışmasından bahsediliyor. Ben sosyal medya hesabımdan yayımladığım bir videoda buranın imar planını gösterdim görsel olarak. Bu gösterdiğim görselde tespit ettiğimiz imar planında daha önce yapılan bir kavşak düzenlemesi var. Belediyenin imar planında var ama karayollarında böyle imar planı yok. Karayollarına bunun neden yapılmadığını sorduğumuzda, bize söylenen belediye başkanı ile iletişime geçtikleri buranın imara açılıp açılmayacağı sorulmuş, imara açılmayacağı söylenmiş kendilerine. Dolayısıyla çevreyolu o şekilde oradan geçirilmiş. Sonrasında usulsüz bir şekilde imar geçirildikten sonra çevreyolunun da oraya yapılmasından sonra tekrar bir kavşak yapılma imkanı da ortadan kalkmış. Bu nedenle şimdi oraya gazetecilerle birlikte gidip burada altgeçit olacak, kavşak olacak demek sadede hamaset yaratmış olur’’ diye konuştu.

Boş Hamaset Yapmaktan Öteye Geçmek Gerek! (2)

‘’ALTGEÇİT OLSUN DİYE ALTGEÇİT YAPILMIŞ’’

Verdiğin sözün altında kalmak istemediğini söyleyen Pancar, bu kavşak düzenlemesinin şuan için yapılacak bir şey olmadığını bunun yerine bölgede kullanılması gereken ancak atıl durumda bulunan iki adet altgeçit olduğunu belirtti.

Pancar, ‘’Altgeçitler kullanılamayacak durumda. Girdiğiniz zaman duvarlar kötü durumda. Görüş açıları yok, elektrik kabloları yerlere sarkmış, merdiven aralıkları olması gerekenden daha büyük yapılmış, engelliler için her hangi bir şey düşünülmemiş, bebeği ile karşıdan karşıya geçmek isteyen aileler hiç düşünülmeden hareket edilmiş. Sadece altgeçit olsun diye altgeçit yapılmış. Buraları değerlendirmek daha güvenli hale getirmek istiyoruz. Birde istek kolejinin orada Afyonkarahisar Belediyesinin başlayıp, çıktığı, Erkmen Belediyesine ait olan bir altgeçit var. Burada da bir ışıklandırma yok. Kuryeler sadece motorla hızlıca altından geçiyor. Onun çıkış noktasından Bahçeşehir villalarına doğru bir yürüyüş yolu var aslında orada. Atıl kalmış, kullanılmamış. Burada insanlarımızın güvenli bir şekilde karşıya geçebileceği bir yol yapmak istiyoruz. İnsanlarımızı bu altgeçide yönlendirmek istiyoruz. Ve bu altgeçidin içinde de buralara da büfe tarzı küçük işletmelere imkan verip altgeçitten geçerken insanların simidini, poğaçasını, kahvesini alabileceği bir yer olsun istiyoruz. Bu düzenlemelerle uzun bir mesafede kalabilir belki ama hiçbir şey insan sağlığından önemli değildir’’ ifadelerini kullandı.

Boş Hamaset Yapmaktan Öteye Geçmek Gerek! (1)

İMAR KOMİSYONU KURULACAK

Erkmen içerisinde farklı farklı ve kişiye özel imar planlarının yapıldığını söyleyen Pancar, ‘’Bilimden çıkılmış. İmar 18 uygulaması dediğimiz uygulamalar yapılmış ama hiçbir kesinti yapılmadan uygulanmış. Yüzde yüz inşaat izni verilmiş. Bunlarla alakalı bu imar usulsüzlüğünün giderilmesiyle ilgili bir imar komisyonu oluşturmak istiyoruz. Bu komisyonda neler tekrar yapılabilir, bunları planlamak istiyoruz. Burada kimde sürpriz imar rantlarıyla karşılaşmamalı. Daha önce bu şekilde uygulanmış. Bunların önüne geçmek istiyoruz’’ dedi.

‘’GÖZ BOYAYACAK PROJELER ARTIK KİMSENİN DİKKATİNİ ÇEKMEMELİ’’

Göletle ilgili projesini de açıklayan Pancar, ‘’Yine göletin olduğu havzayla alakalı projemiz var. Diğer adayların burada su yetiştiriciliği ile alakalı projeleri var. Birkaç yıl önce bir girişimcinin bu konuyla alakalı başvuruda bulunmuş. Tarım İl Müdürlüğünün vermiş olduğu cevapta buranın yapısının su ürünleri yetiştiriciliğine uygun olmadığını olmuş. Bunları yapmış olmamızın ya da benim bunlara ilişkin videolar çekmiş olmamın sebebi insanlar artık gerçekçi projelere yönelmeli. Sözde kalacak, birkaç kişinin gözünü boyayacak projeler artık kimsenin dikkatini çekmemeli’’ ifadelerini kullandı.

ÇOCUKLARA ÖZEL FİDAN

Erkmen’in ikiye bölündüğünü ve bu bölünme nedeniyle ihtiyaçların farklılaştığını belirten Pancar, aşağı Erkmen olarak ifade edilen bölgede hizmetin yetersiz kaldığı ve bu sebeple belediye ek hizmet binası ihtiyacı olduğunu söyledi. Cumhuriyet Mahallesinde bir mera alanı olduğunu belirten Pancar, toprağı bakımından yeşillendirilmeye elverişli tek alan olduğunu kaydetti.

İmamoğlu bu işe çok bozulacak! İmamoğlu bu işe çok bozulacak!

Pancar, ’’Burasıyla alakalı meranın alanını bozmayacak şekilde, yapılabilirliğini kontrol ettikten sonra bir ağaçlandırma çalışması yapmak istiyoruz. Burada bir çocuk ormanı kurmak istiyoruz. Bölgedeki okullara kayıt yaptıran her çocuk için bir fidan verip onun bakımının ve devamının da o çocuk tarafından sağlanmasını istiyoruz. Yine sitelerimiz var. Burada en azından komşuluğu geliştirebilmek adına sitelerin hatıra ormanlarını kurmak istiyoruz. Biz bu alanı yeşillendirmek için kullanmak istiyoruz’’ dedi.

Çocuklarla ilgili farklı projelerinin olduğunu  belirten Pancar, Milli eğitim Müdürlüğü ile görüşerek çocuklara, deprem, trafik ve toprak gibi pek çok geliştirici eğitim vermek istediklerini de sözlerine ekledi.

PANCAR’DAN TARIMA TEŞVİK PROJE

 Bölgedeki işsizliği bitirmek adına ekmek fabrikası kurmak istediklerini söyleyen Pancar,  kurulan fabrikada bir markalaşmanın söz konusu olabileceğini söyledi. Erkmen’in hızlı geliştiğini ifade eden Pancar, ‘’Bu ekmek fabrikası ile hem bölgenin ekmek ihtiyacı karşılanmış olacak hem de bölgedeki işsizliğin önüne geçeriz diye düşünüyoruz. İstediğimiz hedefe ulaşmak istiyoruz. yine tanzim satış noktaları kurmak istiyoruz. Erkmen’in içerisinde üretilen vişne, kiraz tüccara satılırken düşük fiyatta kaldığı herkesin malumu. Kimse satmak istemediği için artık ekip biçmek istemiyor. İnsanlara bunun garantisini verip gerekirse organik tohumunu belediyeden verip onları teşvik edersek burada üretilen ürünlerin aşağı Erkmen olarak tabir edilen yerde satılması için satış yerleri kurup burada sadece organik olması şartı ile bunu insanlarımızla buluşturmak istiyoruz. Belki bu şekilde farklılaşan topluluk tekrardan bir araya gelir’’ diye konuştu.

GÜVENLİK AÇIĞI GİDECEK

Tabiat parkı olarak kurgulanan bir yer olduğunu ve burada güvenlik açığı oluştuğunu ifade eden Pancar, ‘’İnsanlar oraya gitmekten tedirginlik duyuyorlar. Bizim buraya bir polis destek noktası kurulup güvenlik açığını giderebilirsen sonrası ile alakalı bu oluşturmuş olduğumuz meydanda, vatandaşlarımızın üretmiş olduğu organik meyve sebzenin tekrar orada teşhir edilip satılması, insanların orada akşamları vakit geçirmesi, yürüyüş yapması burada yazın düzenlenecek kiraz festivalleri yapmak istiyoruz. döneminde yapılmış ama sonrasında hep unutulmuş gitmiş değerlerimiz bunlar. Bunları geri getirmek istiyoruz’’ dedi.

FARKLI DİNAMİKLER FARKLI İHTİYAÇLAR

Aşağı ve yukarı Erkmen olarak tabir edilen iki bölgenin farklı dinamiklere sahip olduğunu söyleyen Pancar, her iki bölgenin de ihtiyaçlarının farklı olduğunu belirtti.

Aşağı Erkmen bölgesinde elektrik direklerinin yol ortasında kaldığını söyleyen Pancar, ‘’Bu durum vatandaşlarımızda güvenlik problemi yaratıyor. Bunlarla alakalı çalışmaların hızlıca yapılıp bunun yatırım kapsamına alınmasını istiyoruz. Sokak hayvanları ile ilgili projelerimiz var. Kendi doğal alanlarını sürdürebilecekleri bir alan oluşturmak istiyoruz. Sokak hayvanları için işletme kurmuş insanlarımız var. Yine onlardan fikir alarak bu oluşturulan alanlarda hayvanların bakımlarını belediye bütçesinden sağlamak şartıyla veteriner hizmetlerinde de faydalanmalarını sağlamak istiyoruz’’ dedi.

‘’SERA İŞLETMECİ HARİCİNDE KİMSEYE FAYDA SAĞLAMAYACAK’’

Bölgede sera olarak planlanan bir diğer belediye başkan adaylarının sera olarak kullanılmasını istedikleri yönünde bir talep olduğuna dikkat çeken Pancar, burasıyla alakalı olarak belediye meclis üyesi adayları arasında yer alan Yusuf Ulutürk’ten alınan bilgiler doğrultusunda burada neden sera yapılmaması gerektiği noktasında bilgiler verdi.

Pancar, ‘’Alan itibariyle yaklaşık 270 bin metrekare alandan bahsediliyor bu sera için. Buranın bir işletmeciye tahsis edildiğinde de bahsediliyor. Bölgenin toprak yapısı suya daha fazla ihtiyaç duyulan bir yer. Sera olduğunda orada saatte kullanılacak su, bölgedeki on tane otelin su kullanımına eş değer olacak. Buranın zaten turizm alanında teşvik bölgesi olduğundan dolayı ya da zamanla konut arasında kalacağı düşünüldüğünde seranın nasıl bir faydası olabileceği hepimizin malumu aslında. Sera burada kurulmuş olduktan sonra işletmeci haricinde kimseye fayda sağlamayacak bir yatırım. Sera da çalışacak 20 ya da 30 kişi mi yoksa bir turizm projesiyle beraber çalışacak olan 500 kişi mi? Hangisi daha mantıklıdır bunun sizlerin takdirine bırakıyorum. Bu projenin bizim için bir uygulanabilirliği aslında yok ama bir şekilde tahsis edilmiş. Bu tahsis noktasında neler yapılabilir bunlar araştırılabilir. Bunları da sadece mevcut belediye başkanının yayımladığı faaliyet raporlarından görebiliyoruz ancak’’ dedi.

‘’İHTİYAÇ SAHİPLERİNİN SADECE SEÇİM DÖNEMİNDE HATIRLANMAYACAK’’

İhtiyaç sahiplerinin sadece seçim döneminde hatırlandıkları bir ortamın olmasını istemediklerini belirten Pancar, her dönem ihtiyaçlarının karşılanabilmesi adına belediye denetiminde bir sosyal yardımlaşma derneği kurmak istediklerini söyledi.

Kendilerinin bir proje listesi belirlediğini ancak sahaya çıktıkça ihtiyaçları ve yapılması gerekenleri daha net gördükleri için projelerinde ekleme yaptıklarına dikkat çeken Pancar, ‘’Fikirlere kesinlikle kapalı değiliz. İnsanların görüşlerine açığız. Yine bu doğrultuda belirli periyotlarda halk günleri yapmak istiyoruz. Bölge insanının neye ihtiyacı var biz ona göre çalışmak istiyoruz. Katılımcı bir belediye anlayışı yapmak istiyoruz. Hedefimiz bu. Şeffaf, geliri gideri gösterilebilir bir belediye anlayışı getirmek istiyoruz’’ dedi.

Düzenlenen iftar programı basın mensuplarının soru cevap kısmının ardından çekilen toplu fotoğraf sonrası sona erdi. 

Kaynak: NURBANU SOY