Bu gece yarısından itibaren geçerli olacak olan bu zamlı tarife ile İstanbul ve Ankara başta olmak üzere tüm Türkiye'de motorinin litre fiyatında önemli bir yükseliş bekleniyor. Yakıt fiyatlarındaki bu artış, zaten dalgalı bir seyir izleyen petrol piyasalarındaki hareketliliğin bir yansıması olarak görülüyor.

Akaryakıt fiyatları, hem uluslararası piyasalardaki ham petrol fiyatlarına hem de döviz kurlarındaki dalgalanmalara bağlı olarak değişkenlik gösteriyor. Türkiye gibi Akdeniz piyasasının bir parçası olan ülkelerde, rafineriler tarafından belirlenen akaryakıt fiyatları, piyasaların ortalamasına ve döviz kurundaki değişikliklere dayanarak hesaplanıyor. Bu hesaplamalar sonucunda dağıtım şirketleri tarafından belirlenen fiyatlar, serbest piyasa koşulları gereğince rekabet ve şehirlere göre farklılık gösterebiliyor.

YURDUNUSEVEN TBMM’DE KONUŞTU “ARTIK TÜRKİYE FAİLİ MEÇHULLER ÜLKESİ OLMAKTAN ÇIKMIŞTIR” YURDUNUSEVEN TBMM’DE KONUŞTU “ARTIK TÜRKİYE FAİLİ MEÇHULLER ÜLKESİ OLMAKTAN ÇIKMIŞTIR”

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından akaryakıt fiyatlarındaki değişiklikleri duyuran Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası (EPGİS) hakkında suç duyurusunda bulunulmuş ve bunun üzerine sendika, dava süreci sonuçlanana dek akaryakıt fiyatlarındaki değişimleri duyurmama kararı almıştı. Bu karar, tüketiciler açısından fiyat değişikliklerinin takibini güçleştiren bir diğer faktör olarak karşımıza çıkıyor.

Kaynak: GAMZE KOÇAK