Hem kiracıları hem de ev sahiplerini yakından ilgilendiren haber bakandan geldi. Hazine ve Maliye Bakanı tarafından yapılan açıklamayla hem ev sahipleri hem kiracılara önemli uyarı geldi. Bakanlık tarafından yapılan uyarıya uymayan kişiler ciddi yaptırımla karşı karşıya kalacak ve bazı problemler yaşayabilecektir. 

Selçuklu Camii'nde "Cami-Çocuk Marketi" Hizmete Açıldı Selçuklu Camii'nde "Cami-Çocuk Marketi" Hizmete Açıldı

Hem kiracıları hem de ev sahiplerini ilgilendiren haber bakanlıktan geldi. Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre ev sahiplerini ve kiracıları ilgilendiren haber geldi. Kaçırılan vergileri ön plana çıkarmak isteyen bakanlık tarafından düzenlemeler yapılıyor. 

Bildiğiniz gibi genelde kiracılar ev sahiplerine kirayı elden verirler. Banka hesabına atılmasını isteyen de direkt şahsi hesap numarasını verirler. Hal böyle olunca da vergi kaçırmış olurlar. Her ne kadar sadece ev sahibi hatalı gibi gözükse de hem ev sahibi hem kiracı hatalıdır. Yapılan düzenleme kapsamında ise kiralarla ilgili yeni düzenleme yapılıyor. Vergiye uymayan ev sahipleri ve kiracılara ağır yaptırımlar uygulanacak. Bu noktada yapılması gereken en önemli şey müracaatın önceden vakitlice yapılmasıdır. 

Kira Yatırırken Dikkat! 

Bildiğiniz gibi günümüz Türkiye’sinde hem kiracılar hem ev sahiplerinin yıkılmaz tabuları vardır. Bu tabulardan biri de kira ödemeleridir. Kiracılar ev sahibine para verirken elden vermeyi ya da şahsi hesaplarına yatırmayı tercih etmektedir. Fakat yapılacak yeni düzenlemeye göre kiralar artık elden veya şahsi hesaba değil ticari hesaba yatıracak ve vergi kaçıramayacaktır. 

Kaynak: GAMZE KOÇAK