Afyonkarahisar Emirdağ Kaymakamı Osman Bilici ve Belediye Başkanı Serkan Koyuncu’nun Atatürk Anıtı'na çelenk sunumlarının ardından, saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 100. yıl dönümü münasebetiyle Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen çelenk sunma törenine Kaymakam Osman Bilici, Belediye Başkanı Serkan Koyuncu, Cumhuriyet Başsavcısı Süleyman Kaan Yılmaz, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

HER CUMHURİYET BAYRAMI BİZİM İÇİN ÖZELDİR

Program sonrasında Belediye Başkanı Serkan Koyuncu Cumhuriyetin 100 yıllık tarihine ışık tutan öğrenciler fırçasından çıkan eserlere ev sahipliği yapan resim sergisini gezerek resimleri hazırlayan öğrencileri tebrik etti. Ardından Kaymakam Osman Bilici, 29 Ekim Cumhuriyet’in ilanı münasebetiyle Kaymakamlıkta tebrikleri kabul etti.

Cumhuriyetin 100. yaşını gururla kutladıklarını ifade eden Belediye Başkanı Serkan Koyuncu; "Her Cumhuriyet Bayramı bizim için çok özel. Fakat bu yıl 100. yılı olması itibarıyla çok daha anlamlı ve gururumuzu arttıran bir Cumhuriyet Bayramı’nı birlikte kutluyoruz. Cumhuriyetimizin ilelebet var olması için her birimize düşen görevler var. O da güçlü Türkiye’nin daha da güçlü olması için var gücüyle çalışmak. Bu duygu ve düşüncelerle başta Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere kahraman silah arkadaşları, tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyorum. Cumhuriyetimizin 100. yaşını ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyorum” dedi.

100. YILDA 100. YILA YAKIŞAN GÖRSEL ŞÖLEN YAŞANDI

Afyonkarahisar Emirdağ Belediye Başkanı Serkan Koyuncu, bütün mesai arkadaşlarıyla birlikte Cumhuriyetin kuruluşunun 100. yıl dönümü kutlamaları kapsamında düzenlenen fener alayı yürüyüşüne Emirdağ Belediyesi önünde yapılan koreografinin ardından omuz omuza Cumhuriyet Meydanı'na yürüyüş yapıldı.  Cumhuriyet Meydanı'nda havai fişekler eşliğinde taçlanan Fener Alayı Yürüyüşü çekilen hatıra fotoğrafı ardından son buldu. Cumhuriyet Meydanı'nda başlayan yürüyüşe Kaymakam Osman Bilici, Belediye Başkanı Serkan Koyuncu, Kıdemli Cumhuriyet Savcısı Süleyman Kaan Yılmaz, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

PROGRAMDA DUYGU DOLU ANLAR YAŞANDI

Şehir Stadyumunda gerçekleştirilen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama törenine Kaymakamı Osman Bilici, Belediye Başkanı Serkan Koyuncu, Kıdemli Cumhuriyet Savcısı Süleyman Kaan Yılmaz, daire amirleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından günün anlam ve önemine ilişkin konuşmalar yapıldı. Programda, öğrenciler duygu dolu şiirler okuyarak, hazırladıkları gösterileri sergilediler. Törende, kulüpler arasında gerçekleşen turnuvalara ödül takdimi, Belediye Başkanı Serkan Koyuncu'nun da yer aldığı protokol üyeleri tarafından yapıldı.

Toz Taşınımı Uyarısı Toz Taşınımı Uyarısı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama töreni, öğrencilerin resmi geçit töreni ile son buldu. Günün anısına yapılan kutlama ve törenlerde çekilen fotoğraflarla sona erdi. G/A