Adıyaman'da meydana gelen depremler sonrasında hayvanlarını kaybeden çiftçilere yardım eli uzatıldı. Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilediği Adıyaman'da, 386 yetiştiriciye toplamda 1095 büyükbaş hayvanın dağıtıldığı açıklandı. Bu kapsamda bir tören düzenlenerek hayvanlar çiftçilere teslim edildi.

Adıyaman Valisi Osman Varol, Çemberlitaş köyünde düzenlenen dağıtım töreninde gazetecilere yaptığı açıklamada, depremden etkilenen afetzedelere yeni bir başlangıç oluşturmak için büyükbaş hayvan dağıttıklarını bildirdi. Ayrıca Devlet'in desteğiyle kentte yaklaşık 11 bin küçükbaş ve 1100 büyükbaş hayvanın çiftçilere ulaştırıldığını ifade etti.

Tarım ve Orman İl Müdürü Nurettin Kıyas ise, küçükbaş hayvan dağıtımının tamamlanmasının ardından büyükbaş hayvan dağıtımına geçildiğini belirtti. Hayvanların Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TİGEM) tarafından sağlandığına dikkat çeken Kıyas, şimdiye dek 356 çiftçiye 10 bin 859 küçükbaş hayvan dağıtıldığını, şimdi de 386 çiftçiye 1095 büyükbaş hayvanın teslim edildiğini aktardı. Kıyas, "Hayvanlarını kaybeden üreticilerimize birebir hayvan takviyesi yapıyoruz. Bu hayvanlar TİGEM tarafından yetiştirilen kaliteli hayvanlar." dedi.

İslam Memiş yatırım yapmayan pişman olur dedi! Tüm yatırımcılar yön değiştirdi İslam Memiş yatırım yapmayan pişman olur dedi! Tüm yatırımcılar yön değiştirdi

Yerel üreticilerden Fadime Gündoğdu, depremde ahırının yıkıldığını ve telef olan iki büyükbaş hayvanının yerine yenilerinin verildiğini memnuniyetle paylaştı. Bu destekle birçok çiftçinin yeniden hayvancılık yapabilmesinin önü açılmış oldu.

Editör: Tuğba Özkan