Aracı bu şartı sağlayanlar muayeneden yırttı! 3 yıl muayene yaptırmalarına gerek yok Aracı bu şartı sağlayanlar muayeneden yırttı! 3 yıl muayene yaptırmalarına gerek yok

Yüz binlerce emekli vatandaş, ekonomiye ilişkin düzenlemelerin ardından duyurulan 5000 TL'lik ikramiye ödemelerini heyecanla beklemekteydi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, yaşanan bekleyişin ardından ikramiyelerin ödeneceği tarihi sosyal medya hesabından ilan etti: Çalışan emeklilere 5000 TL ikramiye, banka hesaplarına 29 Aralık Cuma günü yatırılacak. Bu açıklamanın ardından, emeklilerin merak ettiği soruların başında "5000 TL ikramiye ne zaman yatırılacak?" sorusu gelmekteydi. İşte emeklilere yönelik 5000 TL ikramiye ödeme takvimi detayları.

Aa-2

Bilindiği üzere, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 100. yıl dönümü vesilesiyle bir kerelik olarak emeklilere sunulan 5000 TL'lik özel ikramiye, ilk etapta çalışan emeklileri kapsamıyor gibiydi. Devletin bu jesti, daha önce sadece belli bir grubun hak sahibi olduğu bir düzenleme olarak konumlandırılmıştı. Ancak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kat ettiği bir dizi toplantıda "İlk düzenlemeden faydalanamayan çiftçi ve BAĞKUR'lu esnaf emeklimiz başta olmak üzere tam 4 milyon 689 bin emeklimizin de bu ödemeden faydalanabileceğini" belirtti.

Çalışan

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın yapmış olduğu açıklama ile birlikte, "Çalışan emeklilerimizin 5 bin TL'lik ikramiyeleri 29 Aralık'ta hesaplarına yatmış olacak" ifadesi, emeklileri memnun etti.

Emekli

Öte yandan, Resmi Gazete'de yer alan ilanla düzenlemenin resmileştiğine şahit olduk. "Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun" ile yapılan duyuru, çalışan emeklilere de müjde niteliğindeydi. Daha önceden mevcut destek paketinin dışında kalan çalışan emekliler, artık bir defaya mahsus olmak üzere 5000 TL'lik ikramiyeden faydalanabilecekler.

Aa-2

Dikkat çeken bir diğer gelişme ise, iş gücüne halen katkı sunan çiftçilerin durumuydu. Çiftçi Kayıt Sistemi'ne (ÇKS) kayıtlı olan ve çalışmalarını sürdüren çiftçiler de, yapılan bu düzenlemeyle birlikte 5000 TL'lik ikramiye ödemesini alacak gruba dahil edildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın belirttiği gibi, ilk düzenlemeden yararlanamayan bütün emekliler için bu kez kapılar açıldı.

Kaynak: TUĞBA ÖZKAN