Emekli çalışanlara 5000 TL ikramiye ödenmesi TBMM Genel Kurulu'nda oylanarak yasalaştı. Öte yandan 5000 TL'lik emekli ikramiyesi ödeme tarihi de açıklandı. Çalışan emeklilere yönelik ikramiye kanunu ile aralarında dul ve yetimlerin de bulunduğu yaklaşık 16 milyon hak sahibine SSK, Bağ-Kur ve emeklilik sandıkları aracılığıyla 5 bin TL Cumhuriyet ikramiyesi verilecek. Bakan Işıkhan, ödemelere ilişkin hazırlıkların tamamlandığını duyurdu. Çalışan emeklilere 5000 TL ikramiye ne zaman ödenecek? Detaylar burada...

para

Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni (TBMM) hareketlendiren bir karar alındı. Emekli çalışanlara sunulacak 5.000 TL'lik ek ikramiye düzenlemesi Meclis'ten geçti ve yasallaştı. Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından, ödenecek ikramiyelerin yürürlüğe girmesi bekleniyor. Ek düzenlemeyle, SSK, Bağ-Kur ve emekli sandığına dahil olan yaklaşık 4,7 milyon vatandaş daha Cumhuriyet ikramiyesinden yararlanacak olup, bu ödeme tarihi merakla beklenmekte.

Meclis Genel Kurulu'nda gerçekleşen oylama sonucunda emekliye ikramiye ödemesine ilişkin TBMM'de kabul edilen kanun teklifi yasalaştı. Bu önemli gelişmeye ek olarak, ikramiye ödemeleri hakkında tarih de netlik kazandı. Türkiye'de yaklaşık 16 milyon hak sahibini ilgilendiren bu maddede, emekliler ve dul yetimler, beş bin TL'lik Cumhuriyet ikramiyesini alacaklar. Bakan Işıkhan, ikramiye ödemeleri için tüm hazırlıkların tamamlandığını duyurdu.

Maaş

ÇALIŞAN EMEKLİYE İKRAMİYE MECLİS'TEN GEÇTİ VE YASALAŞTI

Ek emekli ikramiyesi için atılan bu adım, TBMM Genel Kurulu'nda oylanarak kanunlaşan ek yasal düzenlemeyle somutlaştı. Bu ek düzenlemenin Resmi Gazete'de yayımlanması ve yürürlüğe girmesi bekleniyor. Bu adım ile birlikte çalışan emeklilerin 5.000 TL'lik ikramiyesi konusunda yol alındığı görülüyor.

BAKAN IŞIKHAN'DAN EMEKLİ İKRAMİYESİ ÖDEME TARİHİ AÇIKLAMASI

2024 asgari ücret brüt, net işveren maliyeti ne kadar oldu? 2024 asgari ücret brüt, net işveren maliyeti ne kadar oldu?

Emekli ikramiyesi ödeme tarihine dair konuşan Bakan Işıkhan, düzenlemenin Resmi Gazete'de yayımlandıktan sonra ikramiyelerin iki gün içerisinde yatırılacağını ifade etti. Bu açıklamanın ardından, EYT kapsamında yaklaşık 2 milyon kişinin bu düzenlemeden yararlanacağı ve ödemelerin yapılacağı öğrenildi. Bakan ayrıca çalışmayan emeklilere daha önce yapılan 5.000 TL ödemenin katkıda bulunduğunu belirtti.

Paraa

ÇALIŞAN EMEKLİLERE İKRAMİYE NE ZAMAN YATACAK? HERHANGİ BİR İŞLEME GEREK YOK, BANKAYA OTOMATİK YATACAK

SGK tarafından yürütülen çalışmalar sonucunda, düzenleme Meclis'ten geçti ve yasalaştı. Çalışan emeklilere yapılacak olan 5.000 TL'lik ikramiye ödemesi, herhangi bir başvuru ya da işleme gerek kalmadan, vatandaşların maaş almakta oldukları banka hesaplarına otomatik olarak yatırılacak. Torba yasanın 28 Aralık'ta yasalaşarak Resmi Gazete'de yayımlanması bekleniyor.

ÇALIŞAN EMEKLİLERE İKRAMİYE 29 ARALIK'TA YATACAK

27 Aralık Çarşamba günü Meclis tarafından kabul edilen bu düzenleme, 28 Aralık'ta Resmi Gazete'de yayımlanarak eğer hepsi planlandığı gibi giderse, ödemeler 29 Aralık tarihinde yapılmaya başlanacak. Bu sayede hem SSK, Bağ-Kur, hem de emekli sandığından maaş alan emekliler 29 Aralık'ta ikramiyelerini almış olacaklar.

Paras

En düşük emekli maaşına iki formül birden! Hükümet kanadından bilgi sızdırıldı En düşük emekli maaşına iki formül birden! Hükümet kanadından bilgi sızdırıldı

Vefat eden sigortalıların eş ve çocukları da bu ikramiyeden yararlanacaklar. Ödemeler, hisse oranında yapılacak ve daha önce bu ikramiyeden yararlanamamış olan dul ve yetimlere de ödeme yapılması planlanıyor. Yüzde 75 hisseye sahip olanlar için 3.750 TL, yüzde 50 hisseye sahip olanlar için 2.500 TL ve yüzde 25 hisseye sahip olanlar için 1.250 TL ödeme yapılacağı belirtiliyor. Ayrıca, daha önce çalışmayan emeklilere yapılan ödemeler Kasım ayı içinde tamamlanmış bulunmaktadır.

DUL VE YETİMLER DE EMEKLİ İKRAMİYESİ ALACAK MI?

İkramiye ödemeleri vefat eden sigortalıların eş ve çocuklarına da yapılıyor. Burada ödemeler hisse oranında gerçekleştiriliyor. Söz konusu 5 bin liralık ikramiyeden yararlanamamış olan dul ve yetimler için de ödeme gerçekleştirilmesi bekleniyor.

Yüzde 75 hissesi olanlar 3750 TL,

Yüzde 50 hissesi olanlar 2500 TL,

Yüzde 25 hissesi olanlar 1250 TL ikramiye ödemesi alıyor.

Asxdc

ÇALIŞMAYAN EMEKLİLERE ÖDEMELER TAMAMLANDI MI?

Çalışmayan emeklilere ödemeler 11-12-13-14 Kasım tarihlerinde yapıldı. Burada SSK'lılar tahsis numarasına göre 11-12-13 Kasım tarihinde emekli ikramiyesi ödemesi alırken, Bağ-Kur'lu ve emekli sandığı emeklileri de 14 Kasım'da ödemesini hesaplarda gördü.

Kaynak: TUĞBA ÖZKAN