Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, iş dünyasına yönelik önemli bir duyuruda bulundu. Bakan Işıkhan, 2023 ve 2024 yılları arasında iş yerlerince verilmesi gereken bilgi, belge, beyannameler ile iş yeri kayıt ve belgelerinin verilme sürelerinin uzatıldığını açıkladı. Bu süre, önceden 6 Şubat 2023 ila 30 Nisan 2024 arasında olarak belirlenmişken, yeni düzenlemeyle 15 Mayıs 2024'e kadar uzatılmıştır.

Bakanlık, deprem bölgesindeki işletmeler için de bir müjde verdi. Bakan Işıkhan, söz konusu mücbir sebep halinin, Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın kararıyla Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya, Gaziantep'in İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde yaşayan mükellefler için 30 Kasım 2023 itibarıyla sona erecekken, yeni düzenleme kapsamında 30 Nisan 2024 tarihine kadar uzatıldığını ifade etti. Bu değişiklik, afet bölgelerinde yaşayan ve işletme sahibi olan vatandaşlar için ekonomik bir rahatlama sağlayacak nitelikte.

SGK’da unutulmuş binlerce liranız olabilir! Başvurana parası iade ediliyor! SGK’da unutulmuş binlerce liranız olabilir! Başvurana parası iade ediliyor!

Editör: Tuğba Özkan