Osmangazi Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (OEDAŞ), sokak hayvanlarının ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla Can Dostlar projesini hayata geçirdi. Eskişehir'de açtığı tedavi odasının ardından ikinci tedavi odasını Afyonkarahisar'da açan OEDAŞ, Afyonkarahisar Belediyesi ve HAYTAP iş birliğiyle hayata geçirilen tedavi odasının tıbbi cihaz desteğini sağladı. Açılışta konuşan OEDAŞ Direktörü Muzaffer Yalçın, "Can Dostlar'ın her kesim tarafından sahiplenilen bir sosyal sorumluluk projesi haline gelmesinden mutluluk duyuyoruz" dedi.

can dostlar

OEDAŞ, sokak hayvanlarının ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla geçtiğimiz yıllarda Can Dostlar projesini başlattı. Projenin kapsamında sokak hayvanlarının beslenme, barınma, kısırlaştırma, bakım ve tedavi ihtiyaçları karşılanırken, saha çalışanlarının önerisiyle Covid-19 pandemisi sürecinde de desteklerini sürdürdüler. Eskişehir'deki tedavi odasının ardından ikinci tedavi odası Afyonkarahisar'da açıldı. Afyonkarahisar Belediyesi ve HAYTAP iş birliğiyle kurulan tedavi odasının açılışı, 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü'ne bir gün önce gerçekleştirildi. OEDAŞ Direktörü Muzaffer Yalçın, projelerinin her kesim tarafından sahiplenilen bir yapıya dönüştüğünü belirterek, projenin gelişimi ve genişlemesi için yapılan iş birliklerine teşekkür etti.

OEDAŞ Direktörü Muzaffer Yalçın, projelerinin elektrik dağıtım hizmetlerinin yanı sıra topluma, çevreye, tüm canlılara ve kültüre katkı sunmaya yönelik olduğunu ifade etti. OEDAŞ'ın Can Dostlar projesinin büyüdüğünü ve geliştiğini belirten Yalçın, Afyonkarahisar'daki tedavi odasının yanı sıra Eskişehir'de açtıkları tedavi odasında birçok kısırlaştırma operasyonu ve ameliyatın gerçekleştirildiğini söyledi. Yalçın, projelerini Bilecik, Kütahya ve Uşak'ta genişletip örnek bir çalışma haline getirmeyi hedeflediklerini belirtti.

Oedaş Görsel

OEDAŞ, Afyonkarahisar Belediyesi Geçici Hayvan Bakım Evi içinde açılan tedavi odası için tıbbi cihaz desteği sağladı. Ayrıca, HAYTAP da OEDAŞ adına deprem bölgesine iki adet tıbbi cihaz bağışladı. OEDAŞ'ın Can Dostlar projesi, uluslararası kamuoyunda da takip ediliyor. Proje, İngiltere'nin prestijli ödüllerinden biri olan Best Business Awards'ta, Kurumsal Sosyal Sorumluluk kategorisinde En İyi İşletme ödülüne layık görüldü. Ayrıca, Stevie International Business Awards'ta, Avrupa'da Yılın Kurumsal Sosyal Sorumluluk Programı kategorisinde altın ödül kazandı.

Otomobil ile motosiklet çarpıştı, bakın motosikletin üstündeki kişilere ne oldu? Otomobil ile motosiklet çarpıştı, bakın motosikletin üstündeki kişilere ne oldu?

OEDAŞ, Hayvanları Koruma Günü'nde de sokak hayvanlarının beslenmesine katkıda bulunmak ve farkındalık yaratmak amacıyla vatandaşlara mama hediye etti.

Kaynak: FADİME ÖZKARAN