Öğretmenler dikkat: İstediğiniz ilde katılabileceksiniz! Öğretmenler dikkat: İstediğiniz ilde katılabileceksiniz!

Yakalanan şahıslar arasında hapis cezasına çarptırılan ve aranan toplam 1034 kişi bulunuyor. Bu kişiler farklı sürelerdeki cezaları nedeniyle aranıyordu; 2 yıla kadar hapis cezası ile aranan 450 kişi, 5 yıla kadar olan 324 kişi, 10 yıla kadar olan 164 kişi, 20 yıla kadar olan 76 kişi ve 20 yıl ve üzeri hapis cezası ile aranan 20 kişi olmak üzere suçluların sokaklarda serbestçe dolaşmasına son verildi.

Bu kapsamlı operasyonda yakalanan suçluların işledikleri suç türleri de açıklandı. 13 kişi adam öldürme, 342 kişi hırsızlık, 239 kişi yaralama, 43 kişi cinsel suçlar, 54 kişi yağma, 148 kişi dolandırıcılık, 90 kişi uyuşturucu madde ticareti yapmak, 9 kişi silahlı terör örgütüne üye olmak, 2 kişi FETÖ/PDY örgütüne üye olmak ve diğer suçlarla ilişkilendirilen 94 kişi olduğu bildirildi.

"Çember-7" operasyonları, İl Jandarma Komutanlıkları, İl Emniyet Müdürlükleri ve Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından 81 ilde 7.795 ekip ile koordine edildi. Yakalanan şahıslar, yapılan yol aramaları, ev ve iş yerlerindeki baskınlar, kimlik kontrolleriyle tespit edildi. Ali Yerlikaya, operasyonu yöneten valileri, kaymakamları, il jandarma komutanlarını, il emniyet müdürlerini, sahil güvenlik birimlerini ve katılan güvenlik personelini tebrik ederek onların başarı ve güvenlerinin devamını diledi.

Editör: Duygu Özger