Yılın ilk Belediye Meclis toplantısı Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek başkanlığında gerçekleşti. Gündem maddelerinin görüşülerek karara bağlandığı toplantıda meclis üyelerinden Hüseyin Hüsnü Taşer söz istedi.

Afyonkarahisar’da hayırsever vatandaşların yeşil alanlarda cami yapmak istemelerine imar komisyonunda ret cevabı verdiği söyleyen CHP’li Belediye Meclis Üyesi Hüseyin Hüsnü Taşer’in “Ben camilere karşı değilim” sözleri dikkat çekti.

Ben hayır dedim, meclis evet dedi

Hayırsever vatandaşlardan dönem dönem yatırım talepleri geldiğini söyleyen Taşer, “Genellikle ibadet alanı içerisinde yapılan tesislere yatırım yapıldığında her hangi bir sıkıntımız yok. Fakat ibadet alanı olmayıp, yeşil alan olarak ayrılmış bazı bölümlere hayırsever vatandaşların cami yapma taleplerini birkaç defa şahsen reddetmiş olmama rağmen meclisimizde kabul gördü ve bu yatırımlar Afyonumuza yapıldı” diye konuştu.  

Bakan Şimşek'ten ekonomide "güven" ve "öngörülebilirlik" vurgusu Bakan Şimşek'ten ekonomide "güven" ve "öngörülebilirlik" vurgusu

Ben cami yapılmasına karşı değilim

Bahsi geçen yerin Paşa Camisi karşısında ve iki ada arasında kalan yeşil bir alan olduğunu söyleyen Taşer, alanın yakınlarında zaten cami olduğunu ve bu yeşil alana imar değişikliği yaparak cami yapılmasına ret cevabı verdiğini ve bu konuda yanlış anlaşıldığını ifade etti.

Cami karşıtı birisi olmadığını dile getiren Taşer, “Afyonkarahisar’daki hayırsever vatandaşlarımızın belediyemizin de örgütlemesiyle, bir araya gelerek mescit vari ibadet alanları yapmak yerine Paşa Cami ayarında büyük ve toplumsal olarak ihtiyaç karşılayabilecek alanlar yapılması gerektiğinin daha uygun olduğunu öne sürdüm.  Buna hayır demek sanki cami yapılmasına karşıymışım gibi bir imaj doğurdu ve bu nedenle çoğu meclis üyemiz evet oyu kullandı. Ben cami yapılmasına karşı değilim. Ben yeşil alanlara ibadethane yapılmasına karşıyım” dedi.

Kaynak: NURBANU SOY