Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) hak sahipliğinde olan “Yüksek Oranda Refrakter Metal ve Bor İçeren Nikel Esaslı İri Hacimli Metalik Cam Alaşımları” başlıklı yerli/milli olan bu alaşımların ihaleyi kazanan bir firma tarafından alındı.

AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, ihaleyi kazanan firmanın sahiplerini makamında kabul etti. Gerçekleştirilen toplantıya Mühendislik Fakültesi Malzeme Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aytekin Hitit, Mühendislik Fakültesi Malzeme Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ziya Özgür Yazıcı, AKÜ Genel Sekreteri İhsan Ceran ve İdari Mali İşler Daire Başkanı Hasan Düzgün katıldı. Gerçekleştirilen toplantıda; Afyon Kocatepe Üniversitesi ve firma sahipleri arasında noter yetkilisi eşliğinde satış sözleşmeleri imzalandı. Böylece Afyon Kocatepe Üniversitesi hak sahipliğinde olan patentin satışı gerçekleştirilerek yerli ve milli olan bu alaşımların ticarileştirilmesi ve yurtiçinde üretimi için gerekli adımlar atılmaya başlandı.

O Üniversiteler Arasında AKÜ’de var! O Üniversiteler Arasında AKÜ’de var!

6 PATENT TESCİLLENDİ

Ziyarette konuşan Rektör Karakaş, buluş sahiplerini tebrik ederek, başarılarının devamını diledi. Karakaş, araştırma-geliştirme alanında; proje geliştirme ve nitelikli yayını özendirmenin yanında patent geliştirmeye de destek verdiklerini ifade etti. Karakaş, AKÜ adına 6 patent ve 1 faydalı modelin tescillendiğini belirterek, “Toplam 6 patent ve 1 faydalı model Üniversitemiz adına tescillendi. Patentlerimizden bir tanesinin uluslararası tescili bulunuyor. Ulusal ve uluslararası toplam 20 patent başvurumuz da tescil sürecinde. Yönetim olarak proje, patent ve akreditasyon gibi niteliksel gelişme alanlarına verdiğimiz desteğin sonuçlarını alıyoruz” dedi.

Ticarileştirilmesi hedeflenen patentler; kapsamında geliştirilen metalik malzemeler yüksek sertlik ve aşınma dayanımının yanı sıra yüksek korozyon dayanımının gerekli olduğu kaplama uygulamalarında ve eklemeli imalat ile çeşitli parçaların üretiminde kullanılabilecek özelliklere sahip. N\S

Editör: Nurbanu Soy