Afyonkarahisar Kocatepe Üniversitesi Atatürk Kongre Merkezinde gerçekleştirilen “Cumhuriyetin 100. Yılı” konserine, Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Mehmet Keklik, Afyonkarahisar Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, Afyonkarahisar Belediye Başkan Yardımcısı Barış Dal ve İl Genel Meclis Başkanı Burhanettin Çoban, AKÜ Genel Sekreter İhsan Ceran ile birlikte akademik ve idari personel, öğrenciler ve sanatseverler katıldı.

Afyonkarahisar’ın istihdam politikalarına yön verilecek! Afyonkarahisar’ın istihdam politikalarına yön verilecek!

Genel Sanat Yönetmenliğini ve Solistliğini Devlet Konservatuvarı Öğretim Üyesi Doç. Yıldırım Aktaş’ın yaptığı “Cumhuriyetin 100. Yılı” konserinde; Atatürk’ün sevdiği şarkılar, kahramanlık türküleri ve Cumhuriyet Dönemi bestekarların şarkıları seslendirildi.

“Cumhuriyetin 100. Yılı” konseri  sonrasında Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Mehmet Keklik,  Genel Sanat Yönetmeni ve Solist Devlet Konservatuvarı Öğretim Üyesi Doç. Yıldırım Aktaş ile Devlet Konservatuvarı Öğr. Gör. Kerem Aksen’e çiçek ve teşekkür belgesi takdim etti.

CUMHURİYETİMİZ 100 YAŞINDA, KUTLU OLSUN

Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Mehmet Keklik yaptığı açıklamada Türkiye Cumhuriyetinin 100. yılı ve Cumhuriyetin 100. yaşının Türkiye’nin dört bir yanında büyük coşkuyla kutlandığını ifade etti. Keklik, “Gönül coğrafyamızın uzandığı her yerde olduğu gibi İstiklal Harbinin kilit ve zafer şehri Afyonkarahisar’ımızda da çok büyük coşkuyla, heyecanla, gururla karşılıyor ve kutluyoruz. Bağımsızlığımızın, özgürlüğümüzün, huzur, mutluluk ve güven içerisinde yaşamamızın esasında en büyük güvencesi olan Cumhuriyetimiz 100 yaşında, kutlu olsun” diye konuştu.

VAR GÜCÜMÜZLE GAYRET EDECEĞİZ

Türkiye’nin ikinci yüzyılının başladığını kaydeden Keklik, “1923’ten 2023’e Cumhuriyetimizin ilk yüzyılını tamamladık. Eğitimden sağlığa, tarımdan turizme, bilimden kültür sanata, diplomasiden güvenlik ile temel hak ve özgürlüklere kadar alanlarda çok büyük kazanımlarla ve gelişimlerle ilk yüzyılı tamamladık. Cumhuriyetimizin 2. yüzyılında; ‘Türkiye Yüzyılını’ başlatıyoruz. En büyük temennimiz Cumhuriyeti bize emanet eden atalarımızın bu emanetine sahip çıkmak. Muasır medeniyet seviyesine ülkemizi çıkarmak için bu yüzyılda var gücümüzle gayret edeceğiz” dedi.

Konser Cumhuriyetin 100. Yıl Marşı'nın seslendirilmesinin ardından sona erdi. Konser öncesinde protokol; Atatürk Kongre Merkezi Fuaye Alanında sergilenen Etem Tem Fotoğraf Yarışmasında dereceye giren fotoğrafların yer aldığı sergiyi ziyaret etti.  FADİME ÖZKARAN

Editör: Fadime Özkaran