Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr Kübra Güran Yiğitbaşı kadınlara özel ilgi ve alakayla yaklaşması nedeniyle Afyonlu kadınların gönlüne taht kurdu. Kadınların sorunlarında onlarla birebir iletişim kurup bizzat ilgilenmesiyle dikkat çeken Vali Yiğitbaşı, pek çok kız öğrencinin de rol modeli oldu.

Geçtiğimiz aylarda Vali Yiğitbaşı’nın desteğiyle hayata geçirilen Frigya Kadın Ürünleri Pazarı, bölgedeki vatandaşın talepleri üzerine kurulmuştu Demirli, Üçler kayası ve Bayramaliler köylerinde yaşayan kadınlar büyük ilgi gösterdiği Frigya Kadın Ürünleri Pazarı özellikle köy kadınlarının ekonomilerine önemli katkılar koyarak, ülke gündeminde de yer almıştı.

Köy kadınlarının ürettikleri yöresel ürünleri ve hediyelik eşyaları ziyaretçilerin beğenisine sunan bu pazar, mimarisi ve sosyal alanlarıyla da beğeni topladı.

Vali Kübra Güran Yiğitbaşı Frigya Kadın Ürünleri Pazarının yanı sıra Afyon merkezde de bir ilke imza attı. Afyonkarahisar’da yerel kadınların el emeği ürünlerini sergileyebilmeleri için hizmete açılan Kadın Emeği Pazarı, Olgunlaşma Enstitüsünün öncülüğünde gerçekleşti.

Gelenekselden teknolojiye geçiş! Gelenekselden teknolojiye geçiş!

Pazarın açılış töreninde Halk Eğitim Merkezi, Kadın Kültür Evleri ve Kooperatiflerin ürünleri ziyaretçilerle buluştu. Halk Eğitim Merkezi Kadın Kültür Evleri ve Kooperatiflerine ev sahipliği yapacak olan ve birçok kadının ürünlerini içeren Kadın Emeği Pazarının açılışı da Vali Yiğitbaşı’nın katılımıyla yapılmıştı.

Vali Yiğitbaşı ‘’Kadın emeğinin ön plana çıkmasını ve kadınların her alanda desteklenmesini sağlamak adına gerekli tüm desteği vermeye devam edeceğim’’ sözleriyle Afyonlu kadınlara güç verdi.

Kaynak: CEMİLE KAYTAN