Dizinin gösterime girmesi ile pavyon fiyatlarına ani bir zam yapıldığı ortaya çıktı.

dilber

Türk televizyon tarihinin en çok konuşulan dizileri arasına giren "İnci Taneleri", ilk bölümüyle izleyicilerin büyük beğenisini kazandı. Yılmaz Erdoğan'ın hem yazarı hem de başrol oyuncusu olduğu diziyle birlikte, ülkedeki pavyonlarda meydana gelen fiyat artışı gündeme geldi.

Dünyanın En Güzel 100 Kadını Listesi Açıklandı: Türk Güzeller de Sıralamada! Dünyanın En Güzel 100 Kadını Listesi Açıklandı: Türk Güzeller de Sıralamada!

Özellikle popüler hale gelen "Dilber" karakterinin etkisiyle Ankara, İstanbul ve İzmir başta olmak üzere birçok şehirde pavyon fiyatları neredeyse iki katına çıktı. İşletmelerin fiyatlarına yüzde 100 zam uyguladığı belirtiliyor.

dilber

Geçen ay İzmir'deki bir pavyonda müşterinin 284 bin TL'lik hesaba tabi tutulduğu haberleri hafızalardaki yerini korurken, bu zamla kullanıcılar yeni fiyatların neredeyse 1 milyon TL'ye ulaşmış olabileceğini ifade ediyor.

Öte yandan, Ankara Seymenler Kulübü Derneği Genel Başkanı Şerafettin Demir, dizinin yayından kaldırılması için girişimlerde bulunduklarını belirtti.

Wdew

Pavyon kültürünün Ankara için övünülecek bir konu olmadığını açıklayan Demir, pavyonların negatif imajını vurgulayarak dizinin bu nedenle yayından kaldırılması için hem yapımcıya dava açacaklarını hem de RTÜK'e başvuru yaptıklarını duyurdu.

Demir, Ankara'yı pavyonlarla anılmasını şehre ve ülkeye yakışmayan bir durum olarak değerlendirdi.

Kaynak: GAMZE KOÇAK