Dinar Belediye Başkanı Nihat Sarı, 6 Şubat depreminin yıldönümü nedeniyle bir anma mesajı yayımladı. Başkan Sarı, Kahramanmaraş merkezli olarak gerçekleşen ve 11 ilimizi etkileyen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin, asrın felaketi olarak adlandırıldığı 6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan trajediyi hatırlatarak, bu acı günün ardındaki büyük kayıplara vurgu yaptı.

BAŞKAN SARI'NIN MESAJI

Başkan Sarı, mesajında depremin ardından ortaya çıkan felaketin yıkıcı etkilerine dikkat çekerek, 50 bini aşkın vatandaşın hayatını kaybettiğini, 100 bini aşkın vatandaşın yaralandığını ve birçoğunun evsiz ve yuvasız kaldığını belirtti. Depremin ilk anından itibaren devlet, sivil toplum kuruluşları ve milletin birlikte hareket ettiğini vurgulayan Başkan Sarı, depremden etkilenen kardeşlerin yaralarını sarmak için var güçleriyle çalıştıklarını ve çalışmaya devam ettiklerini ifade etti.

TFF Hukuk Danışmanı Tarkan Erdal, “kayyım” iddialarını yalanladı TFF Hukuk Danışmanı Tarkan Erdal, “kayyım” iddialarını yalanladı

BİR DAHA YAŞANMAMASI DİLEĞİ

Asrın felaketi olarak nitelendirilen bu acının bir daha yaşanmaması temennisinde bulunan Başkan Sarı, ülkemizde ve dünyada benzer bir trajedinin yaşanmamasını diledi. Mesajında, depremde kaybedilen vatandaşları rahmetle anan Başkan Sarı, yakınlarına ve tüm millete sabr-ı cemil niyaz etti.

dinar

Kaynak: GAMZE KOÇAK