AFSÜ Diş Hekimliği Fakültesi (DHF) mezunlarından Merve Ayazoğlu, 2023 Diş Hekimliğinde Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavında (DUS) dereceye girdi. AFSÜ DHF’nin ilk mezunlarından olan Ayazoğlu, aldığı 71.605 puan ile Türkiye 12.’si olarak önemli bir başarı elde etti. Ayazoğlu bu derecesiyle, birinci sırada tercih ettiği Ankara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi, Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi programına yerleşti.

AFSÜ DHF’nin ilk mezunlarından Fakülte Birincisi İlyas Furkan Kurt, DUS’ta 201. olarak Ege Üniversitesi Ağız, Diş ve Çene Radyolojisi programına; Sümeyye Kabak ise 629. olarak Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi Pedodonti programına yerleşti.

Yeni müfredatla sınıflara "farklılaştırılmış eğitim" geliyor Yeni müfredatla sınıflara "farklılaştırılmış eğitim" geliyor

FAKÜLTEDE GURURLA KARŞILANDILAR

2018-2019 Akademik yılında AFSÜ DHF öğrencisi olan ve fakültemizin 2023’te verdiği ilk mezunları arasında yer alan Merve Ayazoğlu’nun 15 Ekim 2023 tarihinde yapılan ve 4691 kişinin girdiği Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavında (2023-DUS) ortaya koyduğu performans, AFSÜ Diş Hekimliği Fakültesinde sevinçle ve gururla karşılandı.

AFSÜ Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Sinan Evcil, DUS’ta başarılı olan bütün öğrencilerimizi tebrik ederken, dinamik akademisyen kadrosu, nitelikli alt yapısı ve eğitim imkanları ile ülkemizin seçkin akademik kurumları arasına girmeyi hedefleyen Diş Hekimliği Fakültemizin bütün akademik ve idari personeline de teşekkür etti. 

Kaynak: BÜLTEN