Adalet Teşkilatını Güçlendirme Vakfı (ATGV) Antalya Eğitim ve Sosyal Tesisi'nde düzenlenen 43. İl Müftüleri İstişare Toplantısı'nın açılışında konuşan Erbaş, üç gün sürecek programların hayır getirmesini diledi. Erbaş, dünyanın sosyal, kültürel, siyasi ve ekonomik krizlerin etkisinde olduğunu ve tarihinin en zor dönemlerinden birini yaşadığını belirtti.

Erbaş, yaşanan vahşet karşısında Batı'nın tekrar ettiği değerleri ayaklar altına aldığını ve Gazze, Kudüs ve Filistin'de yaşananları orada hüküm süren despot bir terör örgütünün bir felakete dönüştüğünü herkese gösterdiğini söyledi.

Yahudi siyonizminin arkasında Hristiyan siyonizmi olduğunu ve Gazze'nin masum çocuklarının vahşice katledilmesinin onlar için bir anlam ifade etmediğini belirtti. "Siyonistler, Gazze, Kudüs ve Filistin ile yetinmeyecekler. Yeryüzünü yaşanmaz hale getirmeye devam edecekler. Bu çağın en büyük talihsizliği, zulme, haksızlığa ve soykırımlara zemin hazırlayan küresel bir sömürü sisteminin hayatı kuşatmış olmasıdır" diye konuştu.

Zulüm ve kötülükle kirletilmiş küresel vicdanın tedaviye ihtiyaç duyduğunu ve İslam'ın evrensel hakikatlerinin, bu noktada insanlık için en büyük fırsat olduğunu vurguladı.

Gençlerin Kudüs bilincini güçlendirmek gerekliliğine vurgu yaptı ve "Kudüs konusunda habersiz tek bir genç bile olsa, bunun vebali herkesin üzerine olur" şeklinde konuştu. Kudüs ve Filistin davalıyla ilgili olarak gençlerin enerjilerini ve heyecanlarını doğru yönlendirmemiz ve din, iman, vatan ve kutsallar uğruna mücadele ruhunu kazanmalarını sağlamamız gerektiğini belirtti.

Filipinler'de 5,7 büyüklüğünde deprem! Filipinler'de 5,7 büyüklüğünde deprem!

Erbaş ayrıca, gençlerin ve gelecek nesillerin sanal alemin bilinmezlikler içinde kaybolmasını engelleyecek çalışmalara ihtiyaç olduğunu ifade etti ve bu türden içerikler üretme çabasında olduklarını sözlerine ekledi.

İşgalcileri destekleyen şirketlere yönelik boykot kararını anımsatarak, "Bu kararımız büyük destek buldu. Bu devam etmeli" şeklinde konuştu.  F/Ö

Editör: Fadime Özkaran