Kaydı yenilenen ve ön kayıt yaptıran 2 milyon 473 bin 65 kişinin katıldığı hac kuraları çekildi. Hacı adayları, sonuçları saat 21.00'den itibaren e-Devlet üzerinden öğrenebilecek.

Anadolu Efes, Tomislav Mijatovic ile 2 yıllık anlaşma sağladı Anadolu Efes, Tomislav Mijatovic ile 2 yıllık anlaşma sağladı

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen hac kuraları çekimi, kaydı yenilenen ve ön kayıt yaptıran 2 milyon 473 bin 65 kişi tarafından gerçekleştirildi. Kura çekimi, Diyanet İşleri Başkanlığı Konferans Salonunda bilgisayar ortamında ve noter huzurunda yapıldı. Hacı adayları ve yakınları da kuraya katıldı.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, kura çekimini Gazze'deki hüzün ve acının gölgesinde yapmanın buruk bir sevinç olduğunu belirtti. Haccın sadece kutsal beldelere yapılan bir ziyaret olmadığını ifade eden Erbaş, haccın müminlere derin bir yolculuk deneyimi sunduğunu söyledi. Hac, milyonlarca insanı bir araya getiren eşsiz bir ibadet olduğunu dile getiren Erbaş, Rabbimizin Beytullah'ı ziyaret etmek isteği ve özlemi olduğunu ifade etti.

Kura sonuçları saat 21.00'den itibaren e-Devlet üzerinden öğrenilebilecek. Hacı adayları, 6-24 Kasım tarihleri arasında kesin kayıtlarını yapacaklar. Hacı adaylarına kesin kayıt süresi içerisinde kayıt yapmamaları halinde kontenjanlara göre kura sırası belirlenerek kayıtlar alınacak. \\T.Ö

Editör: Tuğba Özkan