Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, yılbaşına kadar doğalgaz ve elektriğe zam olmadığını söyledi.

İşte yılbaşı geldiğinde tekrar bakacağız

"Hem doğalgazda hem de elektrikte arz güvenliğiyle alakalı bir sorunumuz hamdolsun kalmadı" diyen Bakan Dönmez, "Özellikle doğalgaz tarafında son 2 yılda depolama kapasitemizi ciddi oranda arttırdığımız için hem yeraltı depo kapasitesini hem de yüzer LNG terminallerini sisteme dahil ettiğimizden dolayı herhangi bir sıkıntımız yok. Şöyle ifade edeyim, yaklaşık bizim en soğuk günlerde ki kış biliyorsunuz tabi konutların ve ısınma ihtiyacının da çok yoğun olduğu bir dönem. 300 milyon metreküp güne kadar gaz arzı sağlayacak bir sisteme sahibiz. Bunların bir kısmı tabi boru gazından normal bir akışımız var biliyorsunuz biz Azerbaycan, İran, Rusya’dan boru gazıyla alıyoruz. Onun dışında iki tane LNG terminalimiz var, birisi İzmir Aliağa’da, birisi Marmara Ereğlisi’nde’’ dedi.

fatih dönmez

Aracı bu şartı sağlayanlar muayeneden yırttı! 3 yıl muayene yaptırmalarına gerek yok Aracı bu şartı sağlayanlar muayeneden yırttı! 3 yıl muayene yaptırmalarına gerek yok

Maliyetler düştüğünde indirimin olabileceğini söyleyen Bakan Dönmez, ‘’Bu anlamda biz işte yılbaşı geldiğinde tekrar bakacağız elbette şartlar oluştuğunda, maliyetler düştüğünde bir indirim söz konusu olabilir. Ama bugünden bu günden bir şey söylemek de erken, çünkü gün gün maliyetleri etkileyen unsurlar oluşabiliyor" diye konuştu.

fatih dönmez

Zaman zaman fazla kullanabiliyoruz

Vatandaşlara uyarıda da bulunan Bakan Dönmez, ‘’Ama şunu da uyarmamız lazım, gaz da sıkıntı yok cayır cayır kullanalım da demek istemiyorum açıkçası, çünkü tasarruf ilkelerine uyalım, verimlilik ilkelerine uyalım. Konfor sıcaklığımız kişiden kişiye değişiyor, zaman zaman fazla kullanabiliyoruz. Bu ürünü biz yüzde 99’unu ithal ediyoruz. O açıdan tasarruflu kullanmayı da bu vesileyle vatandaşlarımıza da tavsiye etmiş olalım." Bizim hedefimiz şu: Toplam tüketimin asgari yüzde 20’si oranında bir depolama kapasitesine ulaşmak, çünkü gelişmiş ülkelerde Türkiye ölçeğinde büyük ülkelerde bu oran minimum bu olması gerekiyor bunu da sağlamış olacağız, yani bugünden rahatlıkla söyleyebiliriz gazda bir sıkıntı yok’’ dedi.

Kaynak: İHA