Kısa süre önce gerçekleştirilen 31 Mart yerel seçimlerinin ardından altın ve dolar fiyatlarıyla ilgili gelişmeler devam ediyor. Sosyal medya üzerinde yayılan haberlerden biri de dolar fiyatının 20 TL’ye düşeceği yönünde olmuştur. Peki dolar fiyatı düşecek mi? İslam Memiş tarafından dikkat çekici bir açıklama geldi. 

Zammı duyanlar çıldıracak! 2.5 litresi tam 60 TL’ye yükselecek! Zammı duyanlar çıldıracak! 2.5 litresi tam 60 TL’ye yükselecek!

İslam Memiş tarafından yapılan açıklamalar sonucu doların 20 TL’ye düşeceğine dair iddialar değerlendirildi. İslam Memiş’in demesine göre seçimden önce döviz piyasaları içerisinde bulunan doların seçimden sonra değerleneceği algısının yalan olduğunu söylemiştik. Dolar kurunun güncel fiyatı şuanda 31 TL. Yani seçimden sonra dolar kuru düşüş gösterdi. Öncelikle 20 TL’ye düşmesiyle ilgili biraz bekleyeceğiz. 31 ile 20 arasında 11 TL var. 29-28 bantları olursa ben makul diyeceğim ama 20 lira nedir? 

Seçimden Sonra Dolar Neden Düştü? 

Bildiğiniz gibi tatil gelmeden önce TL’ye talep sürekli artmakta. Özellikle personel maaşları, ikramiyeler, tatil planları derken bunların hepsi TL’yi daha talep görür hale getirmekte. Seçimden önce bu pozisyon yoktu. Elbette doların bu denli düşmesi TL’yi güçlendiriyor. Fakat bu durum doların sürekli değer kaybı yaşayacağı anlamına gelmemekte. Herkes tarafından doların son durumu araştırılmaktadır. Kısa vadede kısaca 29 TL ile 28 TL arasında değişiklik gösterebilir diyebiliriz. 20 TL’yi düşünenler 11,88 TL’yi göz ardı ediyorlar ama etmesinler. Dövizle borçlanmamanızı tavsiye ederim dedi. 

Kaynak: AHMET SARLIK