54.TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması ve 17.TÜBİTAK 2204-B Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Türkiye Finallerinde Türkiye Dereceleri Alan Dumlupınar Bilim ve Sanat Merkezi Öğrencileri, Danışman Öğretmenleri, Kurum Müdürü, Şube Müdürü Ahmet Aksoy eşliğinde İl Milli Eğitim Müdürü Miraç Sünnetci’yi ziyaret etti.

Köksal’a Yurdunuseven’den anında cevap; ‘YAPTIĞIN ŞOVMENLİK’ Köksal’a Yurdunuseven’den anında cevap; ‘YAPTIĞIN ŞOVMENLİK’

eğitim

54'üncü TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması ve 17'inci TÜBİTAK 2204-B Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Türkiye finallerinde dereceye giren öğrenciler, danışman öğretmenleri ve kurum idarecileriyle birlikte İl Milli Eğitim Müdürü Miraç Sünnetci'yi ziyaret etti.

il milli

Bu yıl düzenlenen 54. TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Türkiye Finali'nde Dumlupınar Bilim ve Sanat Merkezi öğrencisi Esmanur Yeşilkula'nın "Hint Afişlerinin 1. Dünya Savaşında Propaganda Malzemesi Olarak Kullanımı ve Göstergebilimsel Analizi" başlıklı projesi, danışman öğretmen Muhammet Öztürk'ün rehberliğinde Türkiye ikinciliğini elde etti.

il

Yine aynı merkezden gelen başka bir başarı ise 17. TÜBİTAK 2204-B Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması'nda yaşandı. Danışman öğretmen Yıldız Leblebicier yönetimindeki Eylül Topal, Nihal Akdoğan ve Tuana Ünal'ın "Çölleşmeye Karşı Agar Örtüler" coğrafya projesi, İpek Taşpınar ve İpek Taşpınar imzalı "Eko-Sünger ile Suların Arındırılması" kimya projesi ve Nisa Ada Koyuncu ile Mehmet Ege Demir'in "Avustralya'da Bir Okul Dergisi: The School Magazine'den Çanakkale Savaşlarına Bakış (1916-1949)" tarih projesi yine Türkiye ikincisi olarak merkezin başarısına katkı sağladı.

eğitim

İl Milli Eğitim Müdürü Miraç Sünnetci, başarılarından ötürü öğrencileri, danışman öğretmenleri ve kurum idarecilerini kutlayarak, gelecek yarışmalarda da aynı başarının devamını diledi. Şube Müdürü Ahmet Aksoy'un da eşlik ettiği ziyarette öğrencilerin ve öğretmenlerin başarıları takdirle karşılandı.

Kaynak: FATMA SEDA CAN