Eğitim Bir-Sen Afyonkarahisar 1 No'lu Şube Divan Kurulu, 26 Kasım 2023 tarihinde gerçekleştirildi. Toplantıya 1 No'lu Şube Yönetim Kurulu, Kadın kolları, İlçe temsilcilikleri, Disiplin ve Denetleme kurulu üyeleri katıldı. Toplantıda, toplu sözleşme süreci, eğitim ve eğitim çalışanlarının gündemi ve sendikal çalışmalar konuşuldu. Eğitim Bir Sen 1 nolu Şube Başkanı Mustafa Arslan, konuşmasında Filistin'e desteklerini ve İsrail'in protestosunu sürdüreceklerini belirtti.

Arslan, toplu sözleşme sürecinde elde ettikleri kazanımlardan bahsetti. Birinci dereceye yükselen memurlara 3600 ek gösterge verilmesi, özel hizmet tazminatlarının artırılması gibi çözümleri sağladıklarını ifade etti. Ayrıca, eğitim hizmet kolunda yapılan düzenlemelerle ilgili bilgi verdi ve elde ettikleri kazanımları sıraladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Özel'in ziyareti iktidar ve ana muhalefet arasında olumlu bir gelişmedir Cumhurbaşkanı Erdoğan: Özel'in ziyareti iktidar ve ana muhalefet arasında olumlu bir gelişmedir

ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Arslan, özgürlüklerin önündeki bariyerlerin kaldırılması ve çalışma hayatının iyileştirilmesi için verdikleri mücadelenin altını çizdi. Nöbete ücret ödenmesi, sınav ücretlerinde adaletsizliklerin sona ermesi gibi konularda imzalarının olduğunu belirtti. Ayrıca, sendika kanunundaki eksikliklerin düzeltilmesi gerektiğini vurguladı ve Kamu Görevlileri Hakem Kurulu'nun bağımsız karar verebilme yeteneğine kavuşturulması, örgütlenme özgürlüğünün genişletilmesi gibi konularda çalışmalarının devam ettiğini ifade etti.

Arslan, sendikacılığın sadece özlük hakları ve ücretlerle sınırlı olmadığını vurgulayarak, sorunlardan ziyade çözümlerle güçlenme hedeflerinin olduğunu belirtti. Üyelerinin, ülke ve dünya için çalıştığını ve sorunları çözmek için çaba gösterdiklerini söyledi. N\S

Editör: Nurbanu Soy