Çin-Türkiye İş Geliştirme ve Destekleme Derneği tarafından İstanbul Expo Center’da düzenlenen uluslararası etkinlikte açılan Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (AFSÜ-TTO) ve AFLORA standı, katılımcılardan büyük ilgi gördü.

Azerbaycan, Çin Halk Cumhuriyeti, Gürcistan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan ve Türkmenistan gibi ülkelerin kamu yöneticilerinin ve firmalarının yer aldığı organizasyonda tarihi İpek Yolu’nun yeniden canlandırılması anlamına gelen ve 60’tan fazla ülkenin iş birliği ile hayata geçirilen “Kuşak ve Yol” girişimi konuşuldu. Etkinlikte, Kuşak ve Yol’un “Orta Koridor” ayağındaki Türkiye’nin çevre ülkeler ile ticaret hacminin geliştirilmesi üzerine oturumlar gerçekleştirildi.

ALACAĞIMIZA İNANIYORUM

Askeri sağlık ekipmanları ortak Ar-Ge çalışmaları başta olmak üzere çeşitli konularda AFSÜ-TTO ve AFLORA standında fuar katılımcıları ile birebir görüşmeler gerçekleştiren Prof. Dr. Nurullah Okumuş, AFSÜ’nün bu tarz fuarlar aracılığıyla ilaç geliştirme ve tıbbi bitkisel ürünler gibi sahalarda uluslararası paydaşlarla yeni girişimlerde bulunmak için personel ve bilgi altyapısını sergileme fırsatı yakaladığını söyledi. Prof. Dr. Okumuş, “Burada ektiğimiz tohumların meyvesini, zaman içinde ulusal ve uluslararası kurumlar ve firmalarla müşterek çalışmalara imza atarak alacağımıza inanıyorum” dedi.

AFSÜ-TTO Koordinatörü Öğr. Gör. Emre Semiz de farklı ülkelerden yetkililer ve çok sayıda firma ile ikili iş birliği görüşmeleri yaptıklarını belirterek, “Bu etkinlik Spin-off firmamız AFLORA’nın ürün portföyünün tanıtımı için de son derece verimli oldu” diye konuştu. AFSÜ-TTO ve AFLORA standında AFSÜ TTO Koordinatör Yardımcısı Öğr. Gör. Sevim Aydoğan, Gıda Mühendisi Azel Kübra Bayar ve Öğr. Gör. Sevim Emecen görev aldı. F/Ö

Dışişleri Bakanı Fidan: "İsrail’e karşı açılan soykırım davasına müdahil olacağız" Dışişleri Bakanı Fidan: "İsrail’e karşı açılan soykırım davasına müdahil olacağız"

Editör: Fadime Özkaran