İş arayanlar 74.250 TL’yle işe başlıyor! Hemen 5 dakikada başvurabilirsiniz İş arayanlar 74.250 TL’yle işe başlıyor! Hemen 5 dakikada başvurabilirsiniz

Motor gücü 160 kilowatt (kW) ve altında olan ve %10 özel tüketim vergisi (ÖTV) ile satışa sunulan elektrikli otomobiller adına önemli bir güncelleme yapıldı. Artık ilgili araçlar için uygulanan ÖTV matrah eşiği, 1 milyon 250 bin liradan 1 milyon 450 bin liraya yükseltildi.

Bu değişiklik, Cumhurbaşkanı Kararı ile resmi olarak ilan edilerek Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından yürürlüğe girdi. Yapılan düzenlemeyle, baz alınan matrah eşiği üzerinden hesaplanan verginin daha erişilebilir olması amaçlanıyor.

Elektrikli motorlara sahip binek otomobillerde uygulanan ve %10 olarak belirlenen ÖTV oranına esas matrah sınırında bu artış sayesinde, daha fazla model düşük maliyet avantajından yararlanabilecek. Yeni kararın, potansiyel otomobil alıcılarını elektrikli araçlara yönlendirmesi hedefleniyor.

Bunun yanı sıra, düzenlemenin bir diğer amacı da çevreci ulaşım araçlarının tercih edilmesini teşvik ederek çevre kirliliğinin azaltılmasına katkı sağlamak. Bu sayede, egzoz gazı salımı yapmayan elektrikli araçların kullanımının artırılması ve böylelikle konvansiyonel yakıtlı araçlara olan talebin azalması planlanıyor.

Editör: Tuğba Özkan