Hazine ve Maliye Bakanlığı SGK iş birliği ile emeklilerin yarıyıl yani Temmuz zammı üzerinde çalışmalarını sürdürüyordu. Geçtiğimiz günlerde bu çalışmaların sonlandığı basına yansımıştı. Enflasyon farkından oluşan farkın kapanması için yapılan çalışmada ortaya çıkan tutar ifşalandı.

Emeklilerin Hepsi Aynı Oranda Zam Alacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz dönemde yaptığı açıklamada emeklilerin ödenmesi ile ilgili yeni getirilen değişimlerden söz etmişti. Erdoğan, 16 Ocak tarihinde yapmış olduğu açıklama ile sistemin detaylarını anlatmıştı.

Yasaklı madde tespit edilen limonlarla ilgili soruşturma başlatıldı! Yasaklı madde tespit edilen limonlarla ilgili soruşturma başlatıldı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada Temmuz ayındaki artışlarla birlikte tüm emeklilere eşit zam yapılacağını belirtmişti. SSK, BAĞ-KUR ve Emekli Sandığı ayrımı olmaksızın memur emeklileriyle diğer emekliler arasındaki maaş artışındaki dengesizliğin giderileceğini vurgulamıştı. Bu adımın emeklilerin gelirlerindeki dengesizliği ortadan kaldırmaya ve tüm emeklilerin adil bir şekilde zam almalarını sağlamaya yönelik olduğu ifade etmişti.

Halihazırda net zam oranı belirlenmemiş olsa da yeni düzenleme SSK ve Bağ-Kur emeklileri için olumlu bir değişikliği beraberinde getirecek. Normal koşullarda Emekli Sandığı mensuplarından daha düşük zam artışı alan bu emekliler Temmuz ayındaki artışla birlikte eşit oranda zam alacaklar.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın ilerleyen günlerde emeklilere yönelik uygulanacak değişikliklere dair kapsamlı bir bilgi vermesi bekleniyor. Öte yandan Temmuz farkıyla ilgili ayrıntıların Haziran ayında Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanması öngörülüyor. 

Editör: Fadime Özkaran