Afyonkarahisar'da Dolandırıcılık Suçundan Aranan Şahıs Yakalandı! Afyonkarahisar'da Dolandırıcılık Suçundan Aranan Şahıs Yakalandı!


Emine Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde düzenlenen zirveye, pek çok ülkeden devlet ve hükümet başkanlarının eşleri ile özel temsilcilerin katıldığını belirtti. Konuşmasında Gazze'deki çocukların yaşadığı dehşeti dile getiren Erdoğan, çocukların oyun oynamak yerine bombalardan kaçmaya, yaralı taşımaya ve enkaz kazmaya mahkum olduğunu söyledi.

Erdoğan, Gazze'de işlenen savaş suçlarına ilişkin adaletin sağlanması için Uluslararası Ceza Mahkemesi'nde yargılanma talebinde bulundu. Ayrıca, Filistin'deki yaşananların bir kendini savunma hakkı olmadığını ve bu zulmü meşrulaştıranların da sorumlu tutulması gerektiğini ifade etti.

Erdoğan, Filistin'deki haksız işgalin sona ermesi ve İsrail'in gasp ettiği toprakları geri vermesi gerektiğini vurguladı. Aynı zamanda, uluslararası kuruluşlar bünyesinde İsrail'in yıktığı okulların, hastanelerin ve parkların yeniden inşa edilmesi için bir fon oluşturulması çağrısında bulundu.

Emine Erdoğan, zirvedeki konukları toplum olarak tek ses, tek yürek olmaya çağırarak, Filistin için barış ve adaletin sağlanması için birlikte çalışmaları gerektiğini belirtti. F/Ö 

Editör: Fadime Özkaran