Türk milleti en zor şartlarda bile bir karış vatan toprağı uğruna neler yapabileceğini göstermiştir. Bu zorlu süreç içerisinde vatanın birliği ve beraberliğinin korunması amacıyla Emirdağ, bağımsızlık yolunda takdire şayan bir mücadele vermiştir.

Emirdağ’ın Kuvâ-yi Milliye Yiğitlerince Kurtuluşunun 102. Yılı münasebetiyle bu yıl ilki gerçekleştirilecek olan “Millî Mücadelede Emirdağ Kutlama ve Anma Programı”nın planlanması ve icrası amacıyla Emirdağ Kaymakamı Osman Bilici başkanlığında komite toplantısı gerçekleştirildi.

Afyon’un bu ilçesinde sel: Önüne ne kattıysa sürükledi! Afyon’un bu ilçesinde sel: Önüne ne kattıysa sürükledi!

22 Eylül 2023 Cuma günü düzenlenecek olan kutlama ve anma programı ile Türk bağımsızlığının mahalli ve millî değerlerinin anlaşılmasına tarihî bir katkı sağlanması ve Millî ve Manevi değerlerin pekiştirilmesinin amaçlandığını belirten Kaymakam Bilici, bu vesile ile kazanılan büyük zafer Millî Mücadele içinde Emirdağ’ın da vatan bütünlüğü ve bağımsızlık için ne denli bir direniş gösterdiği bir kez daha ortaya koyulacağını sözlerine ekledi. Düzenlenen toplantıya Kaymakam Bilici’nin yanı sıra Emirdağ Belediye Başkanı Serkan Koyuncu, ilgili daire amirleri, Yazar Ahmet Urfalı ve program moderatörü Ahmet Yiğiter katıldı.   //FÖ.

Editör: Fadime Özkaran