Bilici mesajında, engelliliğin sadece belli bir kesimi değil, her bir bireyi yakından ilgilendiren bir konu olduğuna vurgu yaparak toplumun bu konuda üzerine düşen görevi yerine getirmesi gerektiğini belirtti.

Kaymakam, toplumların gelişmişlik seviyelerinin insanlara verdikleri değerle ölçüldüğünü söyleyerek, dünya genelinde ve ülkemizde insan hakları anlayışının gelişimiyle birlikte engelli bireylerin de hak ettikleri fırsatlardan eşit düzeyde yararlanabilmesi adına önemli adımların atıldığını ifade etti.

Bilici ayrıca, engellemelerine rağmen onurlu bir hayat sürme mücadelesi içinde olan ve toplumun ekonomik ve sosyal yapısına katkı sağlayan engelli vatandaşların, toplum için birer güç kaynağı olduğunu belirtti. Engelli bireylerin, kendilerine sunulan fırsatlar ve destekle herkes kadar başarılı olabileceklerini kanıtladıklarını ve toplumsal hayatta varlık göstermelerinin tüm toplumu zenginleştireceğini söyledi.

5 yıl hapis cezası ile aranan şahıs yakalandı 5 yıl hapis cezası ile aranan şahıs yakalandı

Bu özel gün vesilesiyle, toplumun engellilere olan desteğini bir kez daha hatırlatma fırsatını bulan Kaymakam Bilici, tüm vatandaşları bu konuda duyarlı olmaya ve engelli bireylerin hayatlarını kolaylaştırmak için üzerlerine düşeni yapmaya çağırdı. Dünya Engelliler Günü'nün, toplumda engellilik konusunda farkındalık yaratma ve engelli bireylerin sorunlarına çözüm bulma konusunda katkıda bulunması umuduyla, tüm engelli vatandaşlara ve ailelerine sağlık ve mutluluk dileklerini iletti. FADİME ÖZKARAN

Editör: Fadime Özkaran