Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesinin koordinatörlüğünde imzalanan Erasmus+ TEKNO-STAJ Konsorsiyumuna; AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş’ın yanı sıra, Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yılmaz Çatal, Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ayhan Gösterit,  Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Oğuz Gürsoy, AKÜ Uluslararası İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkez (UİM) Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Fatih GÜNGÖR, UİM’de görevli Öğr. Gör. Turan Ulaş ile paydaş kurum temsilcileri katıldı.

akü

Konsorsiyumun hedefleri, proje yönetim süreçleri ve fonların nasıl etkin kullanılacağı konusunda bilgi alışverişi yapıldığı toplantıda, 2022 yılından bu yana karşılaşılan zorluklar ve çözüm önerileri üzerine de tartışmalar gerçekleştirildi. Konsorsiyumun beş yıl boyunca devam edeceği ve bu zaman zarfında toplam 60 öğrenci ile 72 personele Avrupa'da eğitim ve çalışma imkanı sunulacağı açıklandı. AKÜ'nün katkılarıyla 15 öğrenci ve 20 personelin Avrupa'ya gönderilmesi planlanıyor.

OEDAŞ farkındalık oluşturuyor! OEDAŞ farkındalık oluşturuyor!

akü

Tören sonrası gerçekleşen nezaket ziyareti kapsamında, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yılmaz Çatal'ı ziyaret edip, dostluk bağlarını pekiştiren hediyeler sundu. Bu kapsamlı toplantının, akademik iş birliklerinin ve kültürel alışverişin artmasında kritik bir adım olduğu vurgulandı.

aküakü

Kaynak: TUĞBA ÖZKAN