Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlerden etkilenen Gaziantep'teki esnaf, devlet tarafından sağlanan desteklerle yaralarını sarmaya başladı. Gaziantep Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (GESOB) Başkanı İsmet Özcan, pandemi sonrası esnafın büyük bir doğal afetle daha karşı karşıya kaldığını ifade etti.

Özcan, bölge esnafının deprem sebebiyle zor günler geçirdiğini, ancak devlet desteğiyle iyileşme sürecinin başladığını anlattı. 1,5 yıl içinde 40 binden fazla olan esnaf sayısının 52 bine yükseldiğini aktaran Özcan, destekler sayesinde esnafın tekrar ayağa kalktığını vurguladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür eden Özcan, verilen kredilerin çok avantajlı olduğunu belirtti. Harç ücreti almama gibi pratiklerle depremzede esnafa destek olunduğunu söyledi.

Fabrikada yangın çıktı! Fabrikada yangın çıktı!

Kahramanmaraş merkezli deprem sonrasında da iş yerlerinin açılması ve esnaf kayıtlarında artış gözlemlendi. Özcan, özellikle gıda, nakliye, servis, kuaför ve berber gibi sektörlerin büyüdüğünü, yeni açılan iş yerlerinin sayısının 8 ayda 4 bin 174'e ulaştığını ifade etti. Depremden etkilenen esnaflar, sağlanan faizsiz kredi, vergi yapılandırmaları gibi destekler sayesinde işlerini düzeltebildiklerini söylüyor.

Yerel esnaflardan Hüseyin Yaz ve Enes Şahin gibi isimler, depremler sonrasında yaşadıkları zorlukları ve devletin sunmuş olduğu büyük destekleri öne çıkartarak, toparlanmaya yönelik duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Editör: Tuğba Özkan