Afyonkarahisar’ın Bolvadin ilçesine bağlı köylerden ve beldelerden toplanan sütün fiyatı üreticiyi isyanın eşiğine getirdi. Toplama sütte yaşanan fiyat farkından dolayı üreticiler duruma isyan ederek “Bolvadin’de oluşan süt kartelleri birim fiyat noktasında adaletsiz bir durum sergiliyorlar. Arası 15 km bile olmayan belde ve köylerde farklı fiyatlardan süt topluyorlar” dedikleri öğrenildi.

Vergi beyanname süre ve ödemeleri uzatıldı! Vergi beyanname süre ve ödemeleri uzatıldı!

Bolvadin ve civar yerleşkelerinde yaşayan üreticiler ekonomik koşullardan dolayı zaten zor durumda olan süt üreticilerinin bir de süt kartelleri tarafından ezilmesine yetkililerin çare bulmaları gerektiğini ifade etti. Bolvadin Merkez, Büyükkarabağ, Orta Karabağ ve Dere Karabağ köylerinde toplama sütün litre fiyatı 10.50 kuruştan alınırken Dişli, Özburun, Kemerkaya, Aşağı Çaybelen, İmralı, Akpınar belde ve köylerinde ise sütün fiyatının 9 liradan alındığı öğrenildi.

Konuyla ilgili olarak konuşan süt üreticileri bu durumun oluşmasında Bolvadin siyasetinin içerisinde yer alan süt üreticilerinin belirleyici olduklarını kaydettiler.  >>HABER: ALİ KÜÇÜKKARTAL

Editör: Nurbanu Soy