İş arayanlar 74.250 TL’yle işe başlıyor! Hemen 5 dakikada başvurabilirsiniz İş arayanlar 74.250 TL’yle işe başlıyor! Hemen 5 dakikada başvurabilirsiniz

Zaman dilimine takılmadan ihtiyaç olan her an para gönderilebilen Fonların Anlık ve Sürekli Transferi (FAST) sisteminde limit yükseldi. Kullanıcıların FAST ile farklı bankalardaki hesaplar arasında 7 gün 24 saat para aktarımı gerçekleştirilebiliyor.

FAST limiti yükseldi

FAST Limiti Ne Kadar Oldu?

En fazla 20 bin TL para gönderimi yapılabilen FAST’te artık 50 bin TL’ye kadar para gönderimi yapılabilecek.

FAST limiti yükseldi

Bugün itibariyle başlayan işlem başına ödemelerin üst limiti 50 bin TL'ye çıkartıldı. Bu sayede kullanıcılar 7 gün 24 saat boyunca istenilen anda istenilen kişi ve kuruma EFT olarak gönderebilecek.

Merkez Bankası açıkladı

Merkez Bankası Açıklama Yaptı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, internet sitesi üzerinden yeni düzenleme ile ilgili açıklama yapıldı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi;

"FAST Sisteminde işlem başına uygulanacak bir üst limit bulunmaktadır. Sistem 8 Ocak 2021'de ödemelerin üst limiti 50 TL olarak işletime alınmış olup kademeli olarak artırılarak 21 Aralık 2023 tarihi itibariyle işlem başına ödemelerin üst limiti 50.000 TL'ye yükseltilmiştir.

FAST-TR Karekod kullanılarak gerçekleştirilecek dinamik doğrulamalı iş yeri ödemelerinde ise tek seferde 100.000 TL'ye kadar işlem yapılabilmektedir."

FAST limiti yükseldi

Editör: Nurbanu Soy