Şampiyona Afyonkarahisar'da tamamlandı! Şampiyona Afyonkarahisar'da tamamlandı!

Uluslararası Basketbol Federasyonu (FIBA), Erkekler 2024 FIBA Olimpiyat Eleme Turnuvalarına ev sahipliği yapacak ülkeleri onayladığını duyurdu. FIBA'dan yapılan resmi duyuruya göre, federasyonun İcra Komitesi'nin onayı neticesinde, seçkin basketbol organizasyonlarını Yunanistan'ın Pire kenti, Letonya'nın Riga kenti, Porto Riko'nun San Juan şehri ve İspanya'nın Valensiya kenti üstlenecek.

Bu prestijli spor etkinliği, 2-7 Temmuz 2024 tarihleri arasında düzenlenecek ve dört farklı turnuvada toplam 24 takımın mücadelesine sahne olacak. Filipinler, Japonya ve Endonezya'nın ev sahipliğinde önümüzdeki yıl düzenlenecek olan FIBA 2023 Basketbol Dünya Kupası'ndan 19 takım ve FIBA Olimpiyat Ön Eleme Turnuvaları'nı kazanan 5 takım, bu elemelerde yarışma hakkı elde etti.

Prestijli bir yarışma olan eleme meydanında ter dökecek takımlar arasından başarılı olan 4 takım, Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlenecek 2024 Olimpiyat Oyunları'nda yer alacak. Bu heyecan verici spor olayının yanı sıra, ev sahibi Fransa ve 2023 FIBA Basketbol Dünya Kupası'ndan 7 takım daha olimpiyatlara direkt katılım hakkı kazanmış bulunuyor.

2024 FIBA Olimpiyat Elemeleri Turnuvası'na dair heyecanı artıran bir başka detay ise kura çekiminin akşam saatlerinde gerçekleştirilecek olması. İsviçre'nin FIBA genel merkezinde bulunan Patrick Baumann Basketbol Evi'nde TSİ 21.00'de başlayacak olan kura çekimi, FIBA'nın YouTube ve Facebook kanalları üzerinden basketbolseverlere canlı olarak sunulacak.

Editör: Tuğba Özkan