Mescid-i Aksa ve çevresinde İsrail polisi tarafından yapılan kısıtlamalar devam ediyor. Bu hafta da geçmiş haftalarda olduğu gibi, Cuma namazını Mescid-i Aksa'da kılmak isteyen Filistinliler engellendi.

Eski Şehir bölgesinde önceki haftalarda olduğu gibi demir bariyerler ve yoğun güvenlik önlemleri alındı. İsrail güçleri, sabahın erken saatlerinden itibaren Filistinli gençleri ve bazen yaşlıları dahi Mescid-i Aksa'ya girişlerine izin vermemekte ısrarcı davrandı.

MÜDAHALE EDİLDİ

Ayrıca İsrail güçleri, Eski Şehir'i çevreleyen alanlarda ve buradaki kapılarda Mescid-i Aksa'ya girmek isteyen Filistinli gençlere sert bir şekilde müdahale etti.

Mescid-i Aksa'ya alınmayan Filistinliler, Cuma namazını mescidin çevresinde kılmak zorunda bırakıldı. Yüzlercesi, Mescid-i Aksa'yı gören Ra's el-Amud Mahallesi'ndeki camide ya da caminin çevresindeki kaldırımlarda namaz kılmak için saf tuttu.

İsrail güçlerinin olaylar sırasında Vadi el-Cevz Mahallesi'ndeki gençlere göz yaşartıcı gaz ve TOMA aracılığıyla pis kokulu su sıktığı belirtildi. Sıkılan bu pis su, Mescid-i Aksa çevresindeki sokaklarda kalıcı bir kötü koku meydana getirdi.

Genellikle Cuma günleri 100 ila 150 bin kişinin namaz için bir araya geldiği Mescid-i Aksa'da, geçtiğimiz 5 hafta ve bu hafta boyunca İsrail'in uyguladığı engellemeler nedeniyle yalnızca yaklaşık 4 bin kişinin namaz kılabildiği ifade edildi.

Afyonkarahisar'da Eber Gölü'nde Endemik Bitkilerin Korunması İçin Önlemler Alınıyor Afyonkarahisar'da Eber Gölü'nde Endemik Bitkilerin Korunması İçin Önlemler Alınıyor

Editör: Tuğba Özkan