Odak Haber Merkezi, Afyonkarahisar’da eğitim gören Filistinli öğrencileri ağırladı. Filistinli öğrenciler sohbet eşliğinde gerçekleştirilen röportajda Odak Haber Merkezi muhabirlerinin sorularını yanıtladı.

Uluslararası Ticaret ve Finansal Bölümü 2. Sınıf öğrencisi Abdalrahman In Abunada, Afyonkarahisar’a 3 yıl önce geldiğini belirtti. İleride şirket yöneticiliği görevinde bulunmak istediğini söyleyen Abdalrahman In Abunada, ülkesine faydalı bir iş yapmak istediğinin de altını çizdi.

filisitnli öğrenciler ODAK'a konuştu

İsrail-Filistin çatışmasına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Abdalrahman In Abunada, “Ben Gazze’de doğdum Gazze’de büyüdüm. Şimdi de ailem orada. Ben de orada olmak isterim ya da ailemi çıkartmak isterim ama bildiğiniz üzere Gazze’ye giriş çıkışlar yasak. Ne yazık ki yapacak bir şey yok. Şuan Gazze’de güvenli bir yok. Her yer bombalanıyor her an ailemden üzücü haber alabilirim” diye konuştu.

“NE KADAR ÜZÜLSEM DE ŞEHİT OLDUKLARI İÇİN SEVİNİYORUM”

Beş yıl önce babasını kaybettiğini söyleyen Abdalrahman In Abunada, Gazze’deki bombalamalarda yakınlarını ve arkadaşlarını da kaybettiğini aktararak, “Ne kadar üzülsem de bir noktada da şehit oldukları için seviniyorum” dedi. Ailesi iletişim noktasından sıkıntı yaşayıp yaşamadığı üzerine sorulun soruya cevap veren Abdalrahman In Abunada, bir haftadır iletişim kuramadığını ancak dün annesinden mesaj aldığını ve durumlarının iyi olduklarını söyledi.

Filistinli öğrenciler projelerini anlattı

Liseliler küçük kardeşlerini hediyeleri ile sevindirdi Liseliler küçük kardeşlerini hediyeleri ile sevindirdi

Abdalrahman In Abunada, Odakgazetesi.com İnternet Sitesi Yazı İşleri Müdürü Ali Küçükkartal’ın, “Filistin’de bildiğim kadarıyla farklı gruplar var, Hamas gibi. Hamas gerçekten Filistin halkını temsil ediyor mu?” sorusuna cevap verdi.

HAMAS’IN HÜKÜMETİNE AİT DEĞİLİM

Abdalrahman In Abunada, “Tüm halkı temsil etmiyor. Sadece Gazze’de yaşananları, Gazze’de yaşayan insanlar temsil edebilir. Mesela ben Gazzeliyim. Hamas’ın hükümetine ait değilim ve onlarla çalışmıyorum ama onları destekliyorum. Savaşa çıktığında biz de destekliyoruz dedik” yanıtını verdi.

Filistinli öğrenciler projelerini anlattı

Ali Küçükkartal, “Terörist İsrail’e karşı, bu gruplar arasında en fazla mücadele eden grup hangisi?” sorusu üzerine Abdalrahman In Abunada, “Net bir cevap veremem çünkü onlar işbirliği yaparlar zaten. Savaş anında hepsi bir arada savaşır. Her ne kadar farklı grup olsalarda savaş anında birlik olurlar” dedi.

Abdalrahman In Abunada, Gazze’deki bir günlük yaşamı da Odak Gazetesi okurları için aktardı.

“GAZZE’YE YETERİ KADAR YARDIM YAPILMIYOR”

Abdalrahman In Abunada, “Annem birkaç hafta önce durumlardan bahsetti. Fırından ekmek almak için saat sabah 4’te çıkıyormuş öğlen 12’ye kadar ancak kendisine sıra gelebiliyormuş. Bazen o saate kadar ekmek bitmiş oluyor ve alamıyorlarmış. Yani Gazze’de günlük yaşam bir hayli zor” ifadelerini kullandı. Abdalrahman In Abunada, konuşmasında Gazze’ye yeteri kadar gıda desteğinin gitmediğini de vurguladı.

acılarını paylaştılar

Azerbaycan’ın İsrail’e açıkça destek vermesini nasıl yorumladığı sorusuna cevap veren Abdalrahman In Abunada, “Bu elbette ki tüm Filistinlilerin çok canımızı yakıyor. Müslüman kardeşlerimiz bizim yanımızda durması gerekirken karşımıza gelmiş. Ve tabi Arap Başkanlarının yaptıkları dolayısıyla hayal kırıklığına uğradık” dedi. ODAK ÖZEL HABER\\ ALİ KÜÇÜKKARTAL-NURBANU SOY

Kaynak: NURBANU SOY