Türkiye'nin fındık ihracatında önemli bir gelir artışı yaşandı. 2023-2024 fındık ihracat sezonunun ilk üç ayında, ülke ekonomisine ciddi bir katkı sağlandığı açıklandı. Karadeniz regionuna özgü bu değerli tarım ürünü, ülke ekonomisine fazlasıyla katkı sağlamaya devam ediyor.

Karadeniz Fındık ve Mamulleri İhracatçıları Birliği tarafından yapılan açıklamada, 1 Eylül'de başlayan yeni ihraç sezonunun ilk çeyreğinde elde edilen kazançlar gözler önüne serildi. Sadece üç aylık bir süre zarfında, 572 milyon doları aşan bir gelirin elde edildiği duyuruldu.

İslam Memiş yatırım yapmayan pişman olur dedi! Tüm yatırımcılar yön değiştirdi İslam Memiş yatırım yapmayan pişman olur dedi! Tüm yatırımcılar yön değiştirdi

Bu dönemde yurt dışına 83 bin 650 ton fındık satışı gerçekleştirildiği bildirilen açıklamada, önceki sezonun aynı dönemine göre miktar bakımından bir düşüş yaşanmasına rağmen, gelirde ciddi bir artış olduğu vurgulandı. Geçen sezon aynı dönemde 95 bin 474 ton fındık satılarak 536 milyon 339 bin dolar kazanç sağlanmıştı. Bu rakamlar, Türkiye'nin fındık ihracatındaki verimliliğinin ve kalitesinin dünya pazarında düşmemiş, aksine değerinin artmış olduğunun bir göstergesi olarak değerlendiriliyor.

Fındık sektörü, Türkiye'nin tarım ve gıda ihracatındaki lokomotif sektörlerden bir tanesi olmayı sürdürüyor. Elde edilen bu başarılı sonuçlar, önümüzdeki aylar için de sektör adına umut verici bir tablo sunuyor.

Editör: Tuğba Özkan