Türkiye'nin köklü takımlarından Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde umutlu bir performans gösteriyor. Geri düştüğü maçlardaki çarpıcı geri dönüşleriyle dikkat çeken takım, gruptan çıkma şansını son haftaya taşıdı. A Grubu'nun 5. haftasını 5 puanla tamamlayan sarı-kırmızılı ekip, geriye düşmüş olduğu karşılaşmalardan alınan puanlarla yükselişini sürdürüyor.

Grup lideri Bayern Münih'in ardından, Galatasaray Danimarka'nın Kopenhag takımı ile aynı puanda ikinci sıra için yarışıyor. İngiltere'nin Manchester United ekibi ise dört puanla bu rekabette geride bulunuyor. Galatasaray'ın Devler Ligi'nde yoluna devam edebilmesi için son maçında, 12 Aralık'ta Kopenhag'ı deplasmanda yenmesi gerekiyor. Eğer bu maçı kazanırsa, Galatasaray gruptan ikinci olarak çıkmayı başaracak.

Takım eğer son maçta berabere kalırsa ve Manchester United puan kaybetmezse Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi'ne gitme şansını kaybedebilir. Avrupa kupalarında bu sezon gösterdiği performansla yalnızca iki kez yenilen Galatasaray, eleme maçlarında ve grup maçlarında gösterdiği dirençle dikkat çekti.

Galatasaray eleme turlarını başarılı bir şekilde geçti ve gruptaki ilk maçında Kopenhag ile berabere kaldı. Bu maçta iki golle geriye düşmesine rağmen son dakikalarda bulduğu gollerle 1 puanı hanesine yazdırdı. Sarı-kırmızılılar, daha sonra Manchester United ve Bayern Münih karşısında mücadele etti.

39. KYK İller Arası Türkiye Satranç Şampiyonası heyecanla tamamlandı 39. KYK İller Arası Türkiye Satranç Şampiyonası heyecanla tamamlandı

GERİYE DÜŞTÜĞÜ MAÇTAN GALİBİYETLE AYRILDI

Manchester United'la deplasmanda geriye düştüğü maçtan galibiyetle ayrılan Galatasaray, Bayern Münih'e karşı iki kez mağlup oldu ancak dirençli oyununu sürdürdü. Son olarak, Manchester United ile kendi sahasında oynadığı maçta da 2 kez geriye düşmesine rağmen skoru 3-3'e getirerek puan kazandı. Son hafta öncesi Galatasaray'ın Avrupa'da devam edip etmeyeceği merakla bekleniyor.

Editör: Tuğba Özkan