5. GastroAfyon Festivali kapsamında Afyonkarahisar Belediyesi tarafından damak çatlatan lezzetler ve keyifli anlarla dolu unutulmaz bir geceye ev sahipliği yaptı.

Programa Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, eşi Sevim Zeybek, Vali Yardımcıları Mehmet Keklik, Harun Reşit Han, Milletvekilleri Ali Özkaya, Hasan Arslan, Hakan Şeref Olgun, ünlü şefler Cüneyt Asan, Hazer Amani, Zafer Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Veli Oğuz, Afyonkarahisar Profesyonel Aşçılar Derneği Başkanı Hamza Kalkan, gastronomi dünyasının önde gelen temsilcileri, otel genel müdürleri ve iş insanları katıldı. Gala gecesinde Afyonkarahisar’ın tescilli lezzetleri ve yöresel ürünleri ikram edildi. Katılımcılar meşhur lezzetlere hayran kaldı.

Çocuk korosu dinleyicilerden tam not aldıÇocuk korosu dinleyicilerden tam not aldı Çocuk korosu dinleyicilerden tam not aldıÇocuk korosu dinleyicilerden tam not aldı

“AFYON LEZZETİN BAŞKENTİ”

Katılımcılara teşekkür ederek sözlerine başlayan Başkan Mehmet Zeybek, Afyonkarahisar’ın lezzetin başkenti olduğunu ifade etti.

Gastronomi serüvenini anlatan Başkan Zeybek; “Afyonkarahisar 17 ile 1 ila 3 saatlik mesafede merkezi konumda olan bir il. M.Ö. 8 bin yılına dayanan tarihi geçmişi olan kadim bir şehir. Tarihi güzellikleri, tabiat güzellikleri ve gastronomisi ile lezzetin başkenti. Zaferin, termalin de başkenti. Anıtlar Kurulu tarafından tescillenmiş 600’ün üzerinde tarihi konaklarımız var. Konaklarımız hayatın devam ettiği yaşayan konaklar, replik değil. Sokak Sağlıklaştırma projesiyle bu evleri turizme kazandırdık. 600’e yakın yöresel lezzetimiz var. 39 lezzetimiz Türk Patent Enstitüsünden tescil aldı. Diğer lezzetlerimiz de tescil için sıra bekliyor. 2019 yılında UNESCO tarafından yaratıcı şehirler ağına dâhil olduk. Afyonkarahisar sebze ağırlıklı bir gastronomiye sahip. Daha çok sağlıklı beslenmeye yönelik ürünlere sahibiz. GastroAfyon Lezzet Festivali Gala Gecemize katılan tüm konuklara sonsuz teşekkür ediyorum. Afyonkarahisar’ı tarihi, coğrafi özellikleri, termali, sporu ile ulusal ve uluslararası anlamda tanıtırken gastronomi alanında da tanıtmaya devam edeceğiz” dedi.

Gala gecesinde yapılan konuşmalar ardından Afyonkarahisar Profesyonel Aşçılar Derneği Başkanı Hamza Kalkan tarafından Başkanımız Mehmet Zeybek’e teşekkür edildi, plaket ve hediye takdimi yapıldı. Damakları şenlendiren gala gecesi yapılan sohbetler, çekilen hatıra fotoğrafları ardından son buldu. N\S

Editör: Nurbanu Soy