Gazeteci Savaş Ay'ın, 9 Kasım 2013 tarihinde kansere yenik düşerek vefat edişinin 10.yıl dönümüydü. Pek çok alandaki başarıyla tanınan Gazeteci Savaş Ay, Afyonkarahisar'da 5 Eylül 2012 tarihinde Mete Saraç Kışlasında meydana gelen ve el bombalarının depolandığı cephanelikte yaşanan patlamanın sabahı Afyonkarahisar’a gelerek incelemelerde bulunmuş ve ardından Odak Gazetesi'ni ziyaret etmişti.

SAVAŞ AY KİMDİR?

Gazeteci Savaş Ay, ünlü Türk Sanat Müziği sanatçısı Şükran Ay’ın oğlu olarak dünyaya geldi. Marmara Üniversitesi İktisadi Ticari İlimler Akademisi’nde eğitimini tamamladı. Gazeteciliğe 1974 senesinde Dünya Gazetesi'nde muhabir olarak başlayan Savaş Ay, ardından pek çok gazetede görev aldı. Televizyon haberciliğine Mehmet Ali Birand, Ali Kırca, Musa Çözen, Reha Muhtar ve Coşkun Aral'ın bulunduğu 32. Gün'le başladı.

Afyonspor Bucaspor maçında dostluk kazandı Afyonspor Bucaspor maçında dostluk kazandı

12 Eylül Darbesi'nde Mamak Cezaevi'nde idam edilen devrimci görüşlü idam mahkumu Erdal Eren'in fotoğrafını Milliyet Gazetesi Ankara muhabiri olduğu dönemde gazetenin Ankara temsilcisi olan Emin Çölaşan'ın tavsiyesiyle son bir kez çekmiş ve bu fotoğrafı duyan sanatçı Sezen Aksu bunun üzerine Sezen Aksu Söylüyor albümünde yer alan sözlerini merhum söz yazarı Aysel Gürel, bestesini ve düzenlenmesini ise besteci ve aranjör Onno Tunç'un yaptığı Son Bakış adlı şarkısını yayınlamıştır.

2000 yılında Beyazıt Öztürk ve Kerem Alışık'ın da oynadığı Dansöz adlı filmin yönetmenliğini ve senaryo yazarlığını yapan Savaş Ay, pek çok alanda sayısız başarılara imza attı. Savaş Ay, 15 yıl mücadele verdiği kanser hastalığına 9 Kasım 2013 günü 1,5 ay tedavi gördüğü İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde kalbinin durması sebebiyle kanser sonucu 59 yaşında vefat etti.

Editör: Nurbanu Soy